Γεννηματά: Το αφήγημά σας κατέρρευσε – Τέταρτο μνημόνιο η «καθαρή» έξοδος

Στην επίθεση που εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός κατά της ΝΔ αναφέρθηκε στο ξεκίνημα της ομιλίας της η Φώφη Γεννηματά​: «Υλοποιείτε συντηρητικές πολιτικές όλα αυτά τα χρόνια».

«Το αφήγημά σας κατέρρευσε. Η δημαγωγία της κυβέρνησης σε συνδυασμό με την ανευθυνότητα της ΝΔ που έχει ξεκινήσει την παροχολογία, δημιουργεί πρόσθετους κινδύνους. Γι’ αυτό ζητώ εκλογές. Γιατί τις επόμενες εβδομάδες θα παρθούν κρίσιμες αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλουν του λαού», πρόσθεσε.

«Η περίφημη καθαρή έξοδος είναι ένα τέταρτο μνημόνιο, με την υπογραφή σας», τόνισε.

«Στις κανονικές δημοκρατίες τα ζητήματα λύνονται με εκλογές. Η κυβέρνησή σας αποδεικνύεται ανίκανη και επικίνδυνη. Ο λογαριασμός για την πραγματική οικονομία μεγαλώνει καθημερινά. Κατηγορώ την κυβέρνηση γιατί πλήττουν καίρια και εθνικά συμφέροντα. Η συγκυβέρνηση έπληξε τα λαϊκά συμφέροντα. Τους κατηγορώ για τις θλιβερές επιδόσεις τους στην ανάπτυξη», υπογράμμισε η κα Γεννηματά.

«Χάθηκαν από την οικονομία με δική σας ευθύνη 20 δισ. εισόδημα. Φτωχοποιήσατε τον ελληνικό λαό. Γονατίσατε τους πιο αδύναμους πολίτες. Εξαφανίσατε τη μεσαία τάξη. Οδηγήσατε σε έκρηξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Διαλύσατε την υγεία και την παιδεία. Μειώσατε ακόμα και τις συντάξεις χηρείας», είπε.

«Η διάκριση των εξουσιών είναι άγνωστη λέξη για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Κατηγορώ την συγκυβέρνηση για την προσπάθεια ολικής επαναφοράς του πελατειακού κράτους. Διχάζουν τον ελληνικό λαό, στερώντας το μεγαλύτερο όπλο για το ξεπέρασμα της κρίσης, που είναι η αντότητα. Τα δάκρυά σας για τη φασιστική επίθεση στον Μπουτάρη είναι κροκοδείλια», υπογράμμισε.

«Καταδικάσατε τους προπηλακισμούς του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια στην Θεσσαλονίκη με επικεφαλής βουλευτή σας; Εσείς είχατε πει «θα σας κάνουμε να μην μπορείτε να βγαίνετε από τα σπίτια σας. Αυτή είναι η αντίληψή σας», τόνισε.

«Δείχνετε προκλητική ανοχή απέναντι στην βία και την ανομία», δήλωσε η κα Γεννηματά.

«Ο κ. Μητσοτάκης που μέχρι τώρα ζητούσε εκλογές, τώρα παρακολουθεί αμήχανα την κυβέρνηση να επαναδιαπραγματευτεί την προοπτική της χώρας και δίνει ραντεβού για εκλογές τον Φθινόπωρο. Δεν νομιμοποιείται να κλείνει τα μάτια και να αφήνει τη μοίρα της χώρας στους ΣΥΡΙΖΝΕΛ. Αφήνουν εν λευκώ τον κ. Τσίπρα να καθορίσει τις εξελίξεις», υπογράμμισε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ.

«Να μας εξηγήσει η κυβέρνηση ποιο είναι το περιεχόμενο των συζητήσεων με τους δανειστές. Άρον άρον χθες δώσατε στην δημοσιότητα το ολιστικό πρόγραμμα ανάπτυξης. Είναι ολιστικό πρόγραμμα περικοπής των συντάξεων», είπε.

«Η σταδιακή λήξη εποπτείας από τα μνημόνια είναι η μόνη σωστή στρατηγική. Η χώρα χρειάζεται άμεσα πολιτική αλλαγή», επανέλαβε.

«Το βάρος της διαπραγμάτευσης πρέπει να πέσει στον ESM. Πρέπει άμεσα να διεκδικήσουμε τα κέρδη που έχουν αποκομίσει η διεθνείς τράπεζες. Πρέπει να ξεκαθαρίσει επιτέλους ο ρόλος του ΔΝΤ», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα