Γεννηματά: Σφοδρή κριτική στον προϋπολογισμό στην ομιλία της

Το μήνυμα ότι το Κίνημα Αλλαγής «διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στο μετεκλογικό πολιτικό σκηνικό και ότι δεν πρόκειται να γίνει συμπλήρωμα κανενός», αναμένεται να εκπέμψει και πάλι από το βήμα της Βουλής, στη συζήτηση επί του προϋπολογισμού, η Φώφη Γεννηματά. Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής στην ομιλία της αναμένεται, όπως αναφέρουν συνεργάτες της, να ασκήσει «εφ όλης της ύλης αντιπολίτευση και σε σκληρούς τόνους, ασκώντας παράλληλα κριτική και στη ΝΔ.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής αναμένεται να ασκήσει σφοδρή κριτική στο σύνολο των προϋπολογισμών που έχει καταθέσει η σημερινή κυβέρνηση και οι οποίοι έχουν ένα κοινό παρονομαστή: την αντιαναπτυξιακή τους λογική. Η κυρία Γεννηματά θα δώσει έμφαση στα ζητήματα ανάπτυξης και κοινωνικής πολιτικής και θα επιμείνει στις τροπολογίες που έχουν κατατεθεί για τους πλειστηριασμούς και την προστασία της πρώτης κατοικίας καθώς και για την παράταση, για ένα χρόνο, των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.

Το ζήτημα της στάσης που θα κρατήσει το νέο κόμμα στο μετεκλογικό σκηνικό, μετά και τις ελπιδοφόρες δημοσκοπικές επιδόσεις, έχει επανέλθει στο επίκεντρο των συζητήσεων. Ο διαφορετικός τόνος που κράτησαν στο άνοιγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο συνέδριο της ΝΔ, η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης, δείχνει τις διαφορετικές προσεγγίσεις που υπάρχουν και θα αναδειχθούν, στην πορεία προς το συνέδριο.

Η εκκίνηση του συνεδρίου θα γίνει την Πέμπτη, για τότε είναι προγραμματισμένη η πρώτη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου. Η Φώφη Γεννηματά έχει πραγματοποιήσει σειρά επαφών με τα μέλη του συμβουλίου. Έχει συναντηθεί με τον Σταύρο Θεοδωράκη και για χθες ήταν προγραμματισμένη συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου η οποία δεν πραγματοποιήθηκε αλλά υπήρξε τηλεφωνική επαφή.

Την Τετάρτη η κυρία Γεννηματά θα επισκεφθεί τη Μάνδρα, ενώ χθες είχε συνάντηση με την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κα.Καλογήρου, δημάρχους και εκπροσώπους φορέων των νησιών για το θέμα του μειωμένου ΦΠΑ. Η κα.Γεννηματά εξέφρασε τη στήριξη της στα αιτήματα των νησιωτών και τους ενημέρωσε ότι την προηγουμένη Δευτέρα οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, κατέθεσαν κοινή πρόταση νομού για το θέμα. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρέδωσε στην αντιπροσωπεία τη σχετική πρόταση νόμου, η οποία παρατείνει για ένα χρόνο τον μειωμένο κατά 30% ΦΠΑ και προβλέπει την άμεση συγκρότηση μη αμειβόμενης επιτροπής εργασίας η οποία εντός τριμήνου θα επεξεργαστεί μέτρα και προτάσεις στήριξης για όλο το νησιωτικό χώρο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα