Γεννηματά: Ρωτώ τον Τσίπρα αν υιοθετεί την άποψη ότι οι δικαστές δικάζουν με βάση το λαϊκό αίσθημα

gennimata«Οι δικαστές δικάζουν με βάση το νόμο και το Σύνταγμα», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου του ΣτΕ.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι με έκπληξη άκουσε «μέσα στο Μαξίμου να διατυπώνεται η άποψη ότι οι δικαστές δικάζουν με βάση το λαϊκό αίσθημα».

«Εάν υπάρχουν αυτές οι αντιλήψεις και διατυπώνονται μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, ερωτώ ευθέως τον πρωθυπουργό αυτή τη στιγμή και τον προκαλώ να απαντήσει, εάν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διότι αυτές οι απόψεις είναι πέρα για πέρα αντίθετες με τη λειτουργία της Δημοκρατίας. Σε αυτή την περίπτωση φαντάζεστε τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι κάθε φορά που αλλάζει η κυβέρνηση, οι δικαστές πρέπει να παίρνουν αποφάσεις με βάση τη βούληση και τις επιθυμίες της κυβέρνησης», είπε η κ. Γεννηματά.

Τόνισε ακόμη ότι η πολυφωνία συνδέεται άρρηκτα με τα ζητήματα της Δημοκρατίας και η προσπάθεια ελέγχου της ενημέρωσης θίγει, πλήττει, την καρδιά της Δημοκρατίας.

Για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την Επιτροπή Διάλογου που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε, ότι η διαδικασία που προβλέπεται από το Σύνταγμα είναι ξεκάθαρη και συγκεκριμένη και εδώ και μήνες η ίδια έχω πει στον Πρωθυπουργό.

«Εσείς κ. πρωθυπουργέ έχετε τους βουλευτές που απαιτούνται για να ξεκινήσει η διαδικασία, φέρτε τη διαδικασία στη Βουλή να ξεκινήσει η Επιτροπή της Βουλής, η αρμόδια, τη συζήτηση, ελάτε με τις συγκεκριμένες σας προτάσεις και εμείς θα είμαστε εκεί. Δεν υπάρχει άλλη διαδικασία για να συζητηθεί το Σύνταγμα. Δεν προβλέπονται πουθενά αυτές οι Επιτροπές που σήμερα ανακοινώνει ο πρωθυπουργός», ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα