Γεννηματά κατά Θεοδωράκη:Η Κεντροαριστερά για να πετύχει χρειάζεται μπέσα

Óôéãìéüôõðï áðü ôçí óõíÜíôçóç ôùí ðïëéôéêþí áñ÷çãþí õðï ôïí ðñüåäñï ôçò äçìïêñáôßáò Ðñïêüðç Ðáõëüïðïõëï óÞìåñá ÓÜââáôï 28 Íïåìâñßïõ 2014  (EUROKINISSI/ ÌÐÏËÁÑÇ ÔÁÔÉÁÍÁ)

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξήγησε πώς οδηγήθηκαν σε ναυάγιο οι συζητήσεις με το Ποτάμι και άφησε πολλές και σοβαρές αιχμές κατά του Σταύρου Θεοδωράκη, υπονοώντας ότι ο επικεφαλής του Ποταμιού δεν ήθελε εξαρχής την συμπόρευση των δύο κομμάτων.

«Πήρα μια πρωτοβουλία πριν από λίγους μήνες, αφού είδα ότι η δημοκρατική συμπαράταξη προχωρά και πατά σε ένα στέρεο έδαφος και δώσαμε ένα χρόνο στο Ποτάμι να μπορέσει να ξεκαθαρίσει το στίγμα του. Να αποφασίσει πού ανήκει. Ανήκει στην κεντροαριστερά; Έχουμε αυτό τον κοινό στόχο να διεκδικήσουμε ένα κεντρικό ρόλο στις εξελίξεις; Ή είναι τελικά άλλες οι επιδιώξεις της ηγεσίας του;», διερωτήθηκε η Φώφη Γεννηματά και συνέχισε: «Και φαίνεται ότι σε αντίθεση με αυτά που έχουμε συζητήσει αλλά και συζήτησαν όλους αυτούς τους μήνες τα στελέχη που συμμετείχαν στην Επιτροπή Διαλόγου, η ηγεσία δεν θέλει».

«Κάπου αλλού θέλουν να πάνε»

Μάλιστα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέδωσε «σκοπιμότητες» στον Σταύρο Θεοδωράκη και υπονόησε ότι το Ποτάμι κατευθύνεται προς… την ΝΔ. «Είναι φανερό ότι πίσω από τις καθυστερήσεις και τη διγλωσσία υπάρχουν σκοπιμότητες. Κάπου αλλού θέλουν να πάνε.Νομίζω ότι όσοι μας ακούνε πρέπει να βγάλουν τα
συμπεράσματά τους και να μας κρίνουν όλοι και όλους. Εγώ ένα πράγμα θέλω να πω.Η κεντροαριστερά για να πετύχει, χρειάζεται μπέσα. Για μένα αυτό είναι το πρώτο. Πίστη στο εγχείρημα και μπέσα», επισήμανε με έμφαση η Φώφη Γεννηματά προσθέτοντας με νόημα ότι «όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει. Εμείς έχουμε βάλει πολύ νερό στο κρασί μας, έχουμε δεχτεί πάρα πολλά πράγματα, έχουμε κάνει υποχωρήσεις». «Δεν έχουμε απαντήσει σε διαρροές και σε ένα σωρό κουβέντες που έχουν ακουστεί δεξιά και αριστερά όλο αυτό το τελευταίο διάστημα. Γιατί το εγχείρημα είναι πολύ μεγάλο, πολύ σημαντικό και αφορά τη χώρα. Δεν πρόκειται για προσωπικές φιλοδοξίες. Πρόκειται για εθνική ανάγκη».

«Εδώ τελειώνει η συζήτηση»

Μάλιστα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έκρυψε το ναυάγιο στις συζητήσεις, αφήνοντας να εννοηθεί ότι εφεξής, το ΠΑΣΟΚ αλλά και η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα στραφούν σε άλλους τρόπους ανασυγκρότησης και πολιτικής επιβίωσης.

«Αλλά εδώ τελειώνει αυτή η συζήτηση. Ξεκαθαρίζει ο καθένας τη θέση του. Και απέναντι και στα στελέχη του. Υπάρχουν εκατοντάδες στελέχη που δούλεψαν στην Επιτροπή Διαλόγου τους προηγούμενους μήνες για να μπορέσει να υπάρξει ένα προγραμματικό πλαίσιο. Γιατί κανείς όταν ξεκινάει να συζητάει με άλλους όμορους χώρους, όπως πιστεύει, πρέπει να δει εάν υπάρχει πρώτα μια προγραμματική βάση στην οποία μπορεί να συμφωνήσει. Και δεν μπήκαμε στη μέση όλοι εμείς για να μην δημιουργήσουμε προβλήματα.
Αφήσαμε τους ανθρώπους του χώρου να συζητήσουν και κατέληξαν. Και από τον Ιούλιο περιμένουμε να δούμε τις διαδικαστικές απόψεις του Ποταμιού. Και χθες είδαμε μια ανοιχτή επιστολή που λέει άλλα πράγματα. Είναι προφανές ότι κατευθύνονται στο να γίνουν συμπλήρωμα. Εμείς δεν θέλουμε να γίνουμε
συμπλήρωμα κανενός. Ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της Ν.Δ. Γιατί αυτό δεν οδηγεί σε λύσεις και απαντήσεις για τον ελληνικό λαό», τόνισε η κ. Γεννηματά, προαναγγέλλοντας την «αυτόνομη» πορεία της Χαριλάου Τρικούπη: «Ξέρουμε που θέλουμε να πάμε, ξέρουμε ποιοι είμαστε. Όσοι είναι μαζί μας προχωράμε.
Προχωράμε μαζί με αυτούς που θέλουν και μπορούν. Προχωράμε. Δείτε το συμβολισμό της κοινής συνεδρίασης που έχουμε αύριο για πρώτη φορά των συλλογικών οργάνων όλων όσων συμμετέχουν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη», κατέληξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα