Γεννηματά: Κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει την τελική στάση μας στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ

«Κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει τη τελική μας στάση. Θα αξιολογήσουμε το σύνολο της πρότασης, αν και όταν την φέρει η κυβέρνηση και διατυπωθεί επίσημα», τόνισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, σε σύντομη παρέμβασή της στη Βουλή, με αφορμή επερώτηση του κόμματός της για την πολιτική της κυβέρνησης στο αγροτικό.

Παράλληλα, η κ. Γεννηματά κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ότι ασκεί εν κρυπτώ διπλωματία, ενώ καταλόγισε πλήρη ακροδεξιά στροφή στον αρχηγό της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Δυστυχώς, όπως φάνηκε, στη συνάντηση στο Νταβός, των δύο πρωθυπουργών, ο κ. Τσίπρας συνεχίζει την εν κρυπτώ διπλωματία, τη μυστική διπλωματία. Δεν ξέρουμε αν δεσμεύτηκε χωρίς να εξασφαλίσει δεσμεύσεις, υπονομεύοντας έτσι την όποια διαπραγμάτευση» ανέφερε. Επίσης, επιτέθηκε προσωπικά στον αρχηγός της ΝΔ, κατηγορώντας τον ότι με τη στάση του επιβεβαιώνει την πλήρη ακροδεξιά στροφή του πάνω σε αυτό το εθνικό πρόβλημα, που το κόμμα του δημιούργησε και συντήρησε.

«ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ παίζουν στην πλάτη του ελληνικού λαού και προσπαθούν να τον διχάσουν» επισήμανε η κ. Γεννηματά, σημειώνοντας ότι το κόμμα της δεν πρόκειται να το επιτρέψει αυτό.

«Το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε στο εθνικό αυτό πρόβλημα επιβάλει να αναζητηθεί μία εθνική λύση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δίνουμε λευκή επιταγή για οποιαδήποτε λύση» υπογράμμισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόσθεσε: «Για εμάς θα πρέπει να βρεθεί μία λύση επωφελής για τα εθνικά μας θέματα, που δεν θα περιλαμβάνει αλυτρωτικές διεκδικήσεις και θα αποτρέπει την καταστρατήγηση του πνεύματος και της ουσίας της συμφωνίας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα