Γεννηματά: Δικαστικός ή πολιτικός κρατάει τη “μπαγκέτα” στην υπόθεση Καμμένου;

Τέσσερα πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα έθεσε κατά την διάρκεια της ομιλίας της στην Βουλή η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά σε ότι αφορά τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην υπόθεση Καμμένου-Noor1. “Ποιος τελικά κρατάει την μπαγκέτα σε αυτή την υπόθεση; Είναι δικαστικός λειτουργός ή πολιτικός παράγοντας;” τόνισε η κ. Γεννηματά.

Η πρόεδρος της ΔΗΣΥ επανέλαβε την απόφαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος να μην υπερψηφίζει νομοσχέδια εάν απέχουν οι ΑΝΕΛ, λέγοντας ότι “περιμένουν από εμάς να ψηφισθούν τα νομοσχέδια για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ ο ακροδεξιός εταίρος διαφωνεί. Όλο το προηγούμενο διάστημα στηρίξαμε νομοσχέδια που ήταν στη σωστή κατεύθυνση από την ιθαγένεια και το σύμφωνο συμβίωσης, μέχρι την ανέγερση του τεμένους στην Αθήνα. Δεν δείξαμε κακοπιστία. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε την κοροϊδία,  από τη μια τον ΣΥΡΙΖΑ να κλείνει το μάτι στους προοδευτικούς πολίτες και από την άλλη οι ΑΝΕΛ στους υπερσυντηρητικούς και ακροδεξιούς”.

Ενώ, αφού ξεκαθάρισε ότι η ΚΟ της ΔΗΣΥ είναι υπέρ της σύστασης της Εξεταστικής για του Πάνο  Καμμένο, κάλεσε τον πρωθυπουργό και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξουν το αίτημα λέγοντας: “έχετε σήμερα μια νέα ευκαιρία, να δείξετε στην πράξη ότι πιστεύετε  στην “κάθαρση”.Γιατί αν και πάλι δεν το κάνετε, τότε απλά θα επιβεβαιώσετε ότι δεν την θέλετε, γιατί φοβάστε τις αποκαλύψεις για την “Κόπρο του Αυγεία” που είναι μαζεμένη στην αυλή σας.

Τα τέσσερα ερωτήματα που έθεσε προς τον Αλέξη Τσίπρα η κ. Γεννηματά είναι τα ακόλουθα:

1ον) Γνώριζε ή όχι τις ενέργειες του κ.Καμμένου;  Γνωρίζει τώρα το περιεχόμενο των “ιδιαίτερων” συνομιλιών του κ. Καμμένου με τον ισοβίτη;
Αν ναι επιβάλλεται να μας ενημερώσει ο ίδιος σήμερα.
Αν όχι πώς τον καλύπτει;
Γιατί δεν δέχεται τη δημιουργία Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει σε βάθος την υπόθεση;

Τι φοβάται;

2ον) Ποια άλλα κυβερνητικά στελέχη έχουν εμπλοκή στην υπόθεση αυτή; Το γεγονός της μεταμεσονύκτιας επίσκεψης της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, στο κελί του ισοβίτη, το γνώριζαν και άλλοι υπουργοί; Ποιοί και γιατί; Η Εισαγγελέας συνέταξε κάποια έκθεση; Εξήγησε ποτέ στους ανωτέρους της γιατί επέλεξε τη συγκεκριμένη ώρα; Της ζητήθηκαν εξηγήσεις γι αυτή την περίεργη δραστηριότητα από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ή μήπως ήταν σε γνώση της τελευταίας όλη αυτή η υπόθεση;

Μήπως είχε προηγηθεί και άλλη απόπειρα της να επισκεφθεί τον ισοβίτη κρατούμενο σε άλλη φυλακή;

3ον) Ο υπουργός Ναυτιλίας ήταν ενημερωμένος για την παράνομη δραστηριότητα αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος;
Ή έχει  εκχωρήσει  και αυτός αρμοδιότητες του στον κ. Καμμένο;
Ας μας πει ο αρμόδιος Υπουργός τι έχει κάνει και ποια είναι τα τυχόν αποτελέσματα της έρευνας για την “δραστηριότητα” των υφισταμένων του;

4ον) Στις καταθέσεις του ο ισοβίτης φέρεται να έχει δώσει ονόματα μεγαλεμπόρων ναρκωτικών που ορισμένοι βρίσκονται εκτός φυλακών.
Η αυτονόητα επόμενη πράξη ανήκει στις ανακριτικές και εισαγγελικές αρχές.
Και είναι μόνο μια: Η έκδοση διεθνών ενταλμάτων σύλληψής τους.

Ερωτώ λοιπόν και περιμένω απάντηση για ποιο λόγο καθυστέρησαν να εκδοθούν από τη Δικαιοσύνη τα σχετικά εντάλματα, κατά ξένων μεγαλεμπόρων ναρκωτικών που έχουν κατονομασθεί.
Με λίγα λόγια ποιός “κρατάει τη μπαγκέτα” σε αυτή την υπόθεση; Δικαστικός λειτουργός ή πολιτικός παράγοντας;”

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα