Γεννηματά για ηλεκτρονική ψηφοφορία: Καμία διαφωνία, αλλά δεν υπάρχουν εγγυήσεις

«Παρά τις μεγάλες προσπάθειες που έχει καταβάλει ο Ν. Αλιβιζάτος, δεν δίδονται εγγυήσεις μέχρι σήμερα», ανέφερε η Φ. Γεννηματά για την προοπτική ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στη διαδικασία εκλογής αρχηγού για τον νέο φορέα της κεντροαριστεράς.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχετικά, «δεν υπάρχει διαφωνία. Δεν υπάρχουν εγγυήσεις. Αυτό είναι το πρόβλημα. Παρά τις μεγάλες προσπάθειες που έχει καταβάλει ο κ. Αλιβιζάτος, δεν δίδονται εγγυήσεις μέχρι σήμερα. Ακόμα και υποστηρικτής αυτού του εγχειρήματος στην Επιτροπή παραδέχτηκε ότι κάποιος μπορεί να ψηφίσει δύο, τρεις και τέσσερις φορές, ή άλλος να πάρει το pin και άλλος να ψηφίσει τελικά».

«Πραγματικά δεν πιστεύω ότι υπάρχει κανένας που θα πει να προχωρήσουμε χωρίς εγγυήσεις», ανέφερε και συνέχισε: «Γι’ αυτό δεν έχει δοκιμαστεί πουθενά αλλού αυτό το εγχείρημα παρά μόνο στην Εσθονία, με σοβαρότατες κριτικές και εκεί και με υποχρεωτική την αυτοπρόσωπη παρουσία. Αυτό δηλαδή, που εμείς λέμε ως ελάχιστη διασφάλιση διαφάνειας και αξιοπιστίας».

«Επιχειρήθηκε να εισαχθεί η ηλεκτρονική ψηφοφορία εξ αποστάσεως σε κρατίδιο της Γερμανίας και το ομοσπονδιακό συνταγματικό δικαστήριο της Γερμανίας την έκρινε αντισυνταγματική τη διαδικασία αυτή», επισήμανε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πατρίδα» η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόσθεσε:

«Δεν είναι τυχαίο ότι σε καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν εφαρμόζεται και κανένα κόμμα, ούτε κανένα άλλο σοσιαλιστικό κόμμα στις διαδικασίες του επέλεξε να την υιοθετήσει».

«Είναι πολύ σοβαρό το εγχείρημα που κάνουμε, για να το θέσουμε σε αμφισβήτηση και να πάρουμε τόσο σημαντικό ρίσκο χωρίς εγγυήσεις. Ήδη δυο εταιρείες έχουν αρνηθεί να το αναλάβουν. Επομένως εγώ δεν βλέπω καμία διαφωνία, βλέπω σοβαρότατο έλλειμμα στο επίπεδο των εγγυήσεων και άρα αναρωτιέμαι ποιος θα αναλάβει το ρίσκο για ένα φιάσκο και νοθεία», κατέληξε η ίδια.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα