Γεννηματά: Έπεσε μαύρο στο ΣΥΡΙΖΑ Channel γιατί αποκαλύφθηκαν όλα

imagehandler-1Δώσατε μάχη για την Τράπεζα Αττικής με στόχο να χρηματοδοτήσετε τον δικό σας εργολάβο και να ελέγξετε την ενημέρωση, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

«Μας πουλάτε νομιμότητα για τις παρατυπίες της δικής σας κυβέρνησης; Ο κόσμος το έχει τούμπανο και εσείς κρυφό καμάρι», τόνισε η Φώφη Γεννηματά, αναφερόμενη στην υπόθεση Καλογρίτσα και τη γραμμή άμυνας τους Αλέξη Τσίπρα. «Έπεσε μαύρο στο ΣΥΡΙΖΑ TV γιατί αποκαλύφθηκαν όλα» είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε: Δώσατε μάχη για την Τράπεζα Αττικής με στόχο να χρηματοδοτήσετε τον δικό σας εργολάβο και να ελέγξετε την ενημέρωση».

«Ο διαγωνισμός είναι διάτρητος. Είναι ώρα του εισαγγελέα» επανέλαβε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.Στο σημείο αυτό διεύρυνε το μέτωπο τη επίθεσης, βάζοντας στο στόχαστρό της και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Χαρακτήρισε έγκλημα το γεγονός πως παραδόθηκε η δημόσια περιουσία για 99 χρόνια και επισήμανε ότι εκτός από τον πρωθυπουργό που προχωρά κρυπτόμενος, κάνει το ίδιο και ο κ. Μητσοτάκης γιατί όσα ψηφίστηκαν ανήκουν στον σκληρό πυρήνα της ιδεολογίας της Δεξιάς.

Η ζημιά στην Παιδεία είναι ανυπολόγιστη. Ισοπεδώσατε το δημόσιο σχολείο και αμφισβητείτε το μοντέλο αναδιανομής της γνώσης, επιβαρύνοντας τα νοικοκυριά, τόνισε για το θέμα της ημερήσιας διάταξης. «Για τον κ. Τσίπρα η αριστεία είναι ρετσινιά, για τον κ. Μητσοτάκη μέσο αναπαραγωγής της ελίτ, για εμάς είναι προτεραιότητα για να δώσουμε ίσες ευκαιρίες» σημείωσε. «Η Παιδεία στο κρεβάτι του Προκούστη» τόνισε.

Φέρατε ξανά τους αιώνιους φοιτητές και τους μπαχαλάκηδες και κατά τα άλλα ενδιαφέρεστε για το δημόσιο πανεπιστήμιο, είπε απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό. «Παντού προσπαθείτε να δημιουργήσετε το δικό σας καθεστώς» προσέθεσε.

Έχετε χρησιμοποιήσει πολλές φορές τον κ. Φίλη για να αλλάξετε ατζέντα, σήμερα μάθαμε πόσο εύκολα τον κρεμάτε στα μανταλάκια, σημείωσε η κυρία Γεννηματά αναφερόμενη στο θέμα των θρησκευτικών. Η κυβέρνηση φέρνει την κρίση στην εκπαίδευση, υπογράμμισε και αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για γενίκευση του ολοήμερου σχολείων, ενίσχυση των βιωματικών πρακτικών, αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών κοκ.

Η κυρία Γεννηματά ζήτησε τέλος «να ανοίξει η συζήτηση για τα μη κρατικά ΑΕΙ, πριν τα ιδιωτικά υποκαταστήσουν το δημόσιο πανεπιστήμιο» και συνέδεσε την αξιολόγηση με την μισθολογική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα