Γεννηματά:Όσα επικοινωνιακά σόου και αν κάνει ο κ.Τσίπρας το πρόγραμμα δεν βγαίνει

fofi-gennimata-Την αναγκαιότητα ύπαρξης εθνικής γραμμής και αλλαγής της πολιτικής του μνημονίου, την οποία συμφώνησε ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε -για μια ακόμα φορά- η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Η κα Γεννηματά με δήλωσή της στην εφημερίδα «Real News» τόνισε πως: «Όσα επικοινωνιακά σόου και αν κάνει ο κ. Τσίπρας το πρόγραμμα – μνημόνιο δεν βγαίνει και δεν θα οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση, δεν θα φέρει ανάπτυξη».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι η ανάπτυξη δεν συμβαδίζει με φόρους που πνίγουν τα νοικοκυριά και υπονομεύουν την ελληνική παραγωγή και δεν θα έρθει με πολιτικές και πράξεις υπουργών εχθρικές προς τις επενδύσεις, με πελατειακό κράτος, και με ένα ασφαλιστικό νόμο που θα οδηγήσει σε νέα ελλείμματα και αδιέξοδα.

Ο στόχος, σημειώνει, για 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα από το 2018, δεν μπορεί να επιτευχθεί και προσθέτει ότι «τότε ο «κόφτης» που επέβαλε η τρόικα, θα οδηγήσει σε νέους φόρους και σε νέα επώδυνα μέτρα για την μεσαία τάξη, αλλά και για τους οικονομικά ασθενέστερους».

Η εθνική γραμμή την οποία προτείνει θα πρέπει να έχει τρεις στόχους:

Προοδευτικές μεταρρυθμίσεις στο κράτος, στην αγορά, στην οικονομία, που ενισχύουν το επενδυτικό κλίμα, απελευθερώνουν τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, δημιουργούν νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας και οδηγούν σε αναπτυξιακή έκρηξη.

Επαναπροσδιορισμός του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα στο 2% από το 2018. Με παράλληλη αλλαγή-βελτίωση των έντονα υφεσιακών και κοινωνικά άδικων όρων του προγράμματος.

Επιτάχυνση της συμφωνίας για την αναδιάρθρωση-απομείωση του δημοσίου χρέους, ώστε να επανέλθει το κλίμα εμπιστοσύνης για την Ελλάδα στις αγορές και να υπάρξει εισροή κεφαλαίων.

Η Φώφη Γεννηματά εκτιμά ως ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι πρόσφατα και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αναδεικνύει την ανάγκη να τεθούν και να υπηρετηθούν αυτοί οι εθνικοί στόχοι.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα