Γεννηματά:Χρειάζεται αλλαγή κυβέρνησης και αλλαγή πολιτικής

fofi-gennimata-pasok-2-2Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, σε συνέντευξή της στο «Έθνος»,υπογραμμίζει ότι η εθνική συνεννόηση και η στήριξη της εθνικής γραμμής για την αλλαγή των όρων της συμφωνίας αποτελεί επιτακτική ανάγκη, προσθέτοντας ότι «χρειάζεται αλλαγή κυβέρνησης και αλλαγή πολιτικής».

Συγκεκριμένα,η  κ. Γεννηματά εκτιμά ότι «αυτό τα πρόγραμμα δεν βγαίνει» και ότι στις επαφές της με τους ευρωσοσιαλιστές, συνδιαμόρφωσαν ένα μέτωπο υπέρ της χώρας «απέναντι στα συντηρητικά γεράκια της Ευρώπης», με πρώτο θέμα της ατζέντας «την προώθηση της κοινωνικής Ευρώπης ενάντια στις πολιτικές λιτότητας».

Επίσης,με αφορμή την ένταση στο πολιτικό σκηνικό που έχει προκαλέσει το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, η κ. Γεννηματά τονίζει ότι για τη «θεσμική εκτόνωση της κρίσης επιβάλλεται η άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ και η συγκρότηση νέου ΕΣΡ».

Αναφορικά με  την εξωτερική πολιτική και με τη «δεδομένη γεωπολιτική αστάθεια και την προκλητικότητα της Τουρκίας», όπως επισημαίνει, προτάσσει την ανάγκη «εθνικής συνεννόησης και εθνικής γραμμής» έναντι της εθνικής περιπέτειας, όπως λέει και εγκαλεί τόσο την κυβέρνηση όσο και τη ΝΔ να μην κάνουν ότι δεν το καταλαβαίνουν γιατί τότε «δεν έχουν συναίσθηση της κατάστασης και είναι εξίσου επικίνδυνοι».

Παράλληλα,σχολιάζοντας την εκτίμηση του πρωθυπουργού ότι έχει διαμορφωθεί «δίπολο», προοδευτικό και συντηρητικό, η κ. Γεννηματά θεωρεί ότι πρόκειται για «τις δύο όψεις του συντηρητισμού δεξιού και αριστερού» και ότι ο κ. Τσίπρας μαζί με τον κ. Μητσοτάκη «στήνουν θεατρικά σκηνικά πιστεύοντας ότι μπορούν να εγκλωβίσουν προοδευτικούς πολίτες».

Τέλος για τη μη ευόδωση του εγχειρήματος της διεύρυνσης του χώρου με εκλογή νέας ηγεσίας από τη βάση τονίζει ότι «η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή προοδευτική παράταξη» και ότι η ίδια τόλμησε και άνοιξε τον δρόμο για όσους αποδέχονται το ιδεολογικοπολιτικό πλαίσιο που θέσαμε».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα