Γεννηματά:Η κυβέρνηση έχει αφήσει τη χώρα απροστάτευτη

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης  Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στο βήμα της Βουλής, τόνισε πως «το «Σχέδιο Ελλάδα» είναι το μόνο που μπορεί να αποτρέψει το νέο διχασμό ενόψει μίας εθνικής ήττας», ζητώντας παράλληλα εκλογές ώστε να προκύψει «κυβέρνηση ευρείας συνεννόησης με άλλον πρωθυπουργό». «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν το επιθυμούν και οι πολιτικοί συσχετισμοί που υπάρχουν σήμερα τους το επιτρέπουν. Όμως αυτό θα γίνει, θα το επιβάλλει ο λαός», πρόσθεσε.

Επιπλέον, απευθυνόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε :«Όσο πιο γρήγορα φύγετε τόσο το καλύτερο για τον τόπο. Η λύση βέβαια δεν βρίσκεται στην παράδοση στις ακραίες απαιτήσεις του Σόιμπλε και την παλινόρθωση της Δεξιάς».

«Μας γυρίζετε σε ένα επικίνδυνο δίλημμα: Grexit ή μόνιμη λιτότητα. Εσείς κουβαλάτε νερό στο μύλο των πιο ακραίων κύκλων. Τώρα παίζετε και το παιχνίδι του Σόιμπλε κύριε Τσίπρα; Ξεκινήσατε ως δήθεν επαναστάτης και γίνατε υποτακτικός», τόνισε η κ.Γεννηματά.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι «η ανάγκη ενός τέταρτου μνημονίου είναι κάτι περισσότερο από πιθανή», καθώς «το 2017 δεν θα είναι ίδιο με την περίοδο 2010 – 2016, όταν η διεθνής συγκυρία επέτρεψε την στήριξη της χώρας έστω και με δυσμενείς όρους. Η κυβέρνηση έστω και σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία έχει αφήσει τη χώρα απροστάτευτη και σε ομηρία. Η χώρα έχει την πιο κρίσιμη περίοδο την χειρότερη κυβέρνηση».

«Οι πολίτες περιμένουν ένα αξιόπιστο σχέδιο εξόδου από την κρίση. Ποιο είναι το σχέδιο που εφαρμόζεται τα τελευταία δύο χρόνια. Η Ευρώπη άλλαξε προς το χειρότερο», εκτίμησε η Φ. Γεννηματά και πρόσθεσε ότι «οι διεθνείς συσχετισμοί γυρνάνε εναντίον μας. Η τουρκική προκλητικότητα αποθρασύνεται».

«Το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο ελληνικό κόμμα – και το υπογραμμίζω – που έκανε βαθύ έλεγχο στα οικονομικά του», είπε η Φ. Γεννηματά κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «στόχος σας είναι να κρατήσετε ζωντανό το μύθο του δήθεν νέου απέναντι στο δήθεν παλιό».

Μάλιστα χαρακτήρισε «καθαρή πλαστογραφία» την αναφορά του πορίσματος της Εξεταστικής ότι δεν πληρώνει τα δάνειά του και απευθυνόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ είπε: «ντροπή σας αυτό που κάνατε».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα