ΓΓ Βιομηχανίας: Προληπτικός επαναπρογραμματισμός εγκεφάλου σε 403 Toyota C-HR

Σε πρόγραμμα προληπτικού επαναπρογραμματισμού του εγκέφαλου του συστήματος ελέγχου ευστάθειας, αυτοκινήτων ΤΟΥΟΤΑ μοντέλα C-HR με συμβατικούς κινητήρες βενζίνης προχωρά η TOYOTA Eλλάς ΑΒΕΕ.

Οπως ανακοινώθηκε από τη γενική γραμματεία Βιομηχανίας, o προληπτικός έλεγχος αφορά σε 403 οχήματα, παραγωγής από τον Σεπτέμβριο 2016 έως τον Οκτώβριο 2017.

Στα εν λόγω οχήματα, ενδέχεται, λόγω συσσώρευσης μεταλλικών οξειδίων στον ενεργοποιητή του χειρόφρενου, o εγκέφαλος του συστήματος ελέγχου ευστάθειας να ερμηνεύσει εσφαλμένα την ύπαρξη ηλεκτρικού κυκλώματος.

Αυτό ενδέχεται να συμβεί, όταν το ηλεκτρικό χειρόφρενο δεν έχει χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σε αυτή την περίπτωση, ανάβει λυχνία ελέγχου στον πίνακα οργάνων με το μήνυμα ‘EPB Malfunction. Visit Your Dealer’. Ως αποτέλεσμα, ενδέχεται να προκύψει αδυναμία εμπλοκής ή απεμπλοκής του ηλεκτρικού χειρόφρενου.

Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν προσωπικά, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει o επαναπρογραμματισμός του εγκεφάλου του συστήματος ελέγχου ευστάθειας, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές μπορούν να  επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς – Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09.00πμ έως 05:00μμ).

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα