Γαλλία: Συνεχίζει να προηγείται ο Μακρόν

Ο ανεξάρτητος κεντρώος Emmanuel Macron κερδίζει τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία με ποσοστό 24% και θα βρεθεί αντιμέτωπος στον δεύτερο με τη Marine Le Pen του Εθνικού Μετώπου που συγκεντρώνει ποσοστό 23%, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση του ινστιτούτου μελετών BVA.

Τα ποσοστά και των δύο είναι αυξημένα κατά μία μονάδα σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας.
Ο Francois Fillon των Ρεπουμπλικάνων και ο αριστερός Jean-Luc Melenchon βρίσκονται στην τρίτη θέση με ποσοστό 19% και οι δύο, έχοντας χάσει από μία μονάδα σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Αν ο Macron περάσει στον δεύτερο γύρο, θα κερδίσει τις εκλογές, όποιος και αν είναι ο αντίπαλός του: απέναντι στη Le Pen συγκεντρώνει ποσοστό 65%, στον Fillon 67% και στον Melenchon 60%.

Στην περίπτωση που ο Melenchon κάνει την έκπληξη και περάσει στον δεύτερο γύρο, θα μπορούσε να αναδειχθεί πρόεδρος της Γαλλίας αν είχε απέναντι του την Le Pen ή τον Fillon: θα τους κέρδιζε και τους δύο συγκεντρώνοντας ποσοστό 60% στην πρώτη περίπτωση και 58% στη δεύτερη.

Ο Fillon θα μπορούσε να γίνει πρόεδρος μόνο αν βρισκόταν στον δεύτερο γύρο αντιμέτωπος με τη Le Pen, την οποία θα κέρδιζε σχετικά πιο δύσκολα από τους υπόλοιπους υποψηφίους, συγκεντρώνοντας ποσοστό 57%.

Η αποχή, σύμφωνα με την BVA, αναμένεται ότι θα κυμανθεί μεταξύ 20-24% στον πρώτο γύρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα