Γαλλία: Συνελήφθη ο ένοπλος που είχε “ταμπουρωθεί” στο ξενοδοχείο

Ένας ένοπλος άνδρας έχει ταμπουρωθεί σε ξενοδοχείο στην επαρχία Μπολέν, στην Προβάνς της Νότιας Γαλλίας, μεταδίδει το πρακτορείο Russia Today. Στο σημείο, κοντά στον αυτοκινητόδρομο Α7, επιχειρούν οι ειδικές δυνάμεις σε συνεργασία με τις τοπικές αστυνομικές αρχές.

Το ξενοδοχείο της αλυσίδας F1, έχει ήδη εκκενωθεί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άνδρας είναι οπλισμένος με μαχαίρι και «ενδέχεται να φέρει και εκρηκτικά», όπως δήλωσε χωροφύλακας της περιοχής στο πρακτορείο Reuters. Η ίδια πηγή, χαρακτήρισε τον δράστη «έναν ημίτρελο που εισέβαλε στον ξενοδοχείο».

Η αστυνομία έχει μπλοκάρει την περίμετρο του κτιρίου καθώς και τα γύρω στενά, σε ακτίνα 250 μέτρων, λεπτομέρεια που ενισχύει το σενάριο περί εκρηκτικών. Tα κίνητρα του άνδρα παραμένουν άγνωστα.

Αυτόπτης μάρτυρας όπως αναφέρει το Reuters, σημείωσε πως ο ένοπλος φέρεται να είχε διαπληκτιστεί με τον διαχειριστή του ξενοδοχείου. Το πρακτορείο τονίζει επίσης πως στην περιοχή σπεύδουν και διαπραγματευτές.

Στο σημείο σπεύσει και ειδικός σκύλος για την εύρεση εκρηκτικών, ενώ ο αυτοκινητόδρομος Α7 έχει κλείσει στο σημείο και στα 2 ρεύματα.


Ελικόπτερο της αντιτρομοκρατικής πετάει πάνω από το ξενοδοχείο.

Στο σημείο βρέθηκε έξω από το ξενοδοχείο βρέθηκε ένα ύποπτο δέμα από το οποίο εξείχαν καλώδια. Επιτόπου έχει σπεύσει ομάδα πυροτεχνουργών η οποία θα προχωρήσει σε ελεγχόμενη έκρηξη.

Μετά από αρκετές ώρες οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν μετά από επιδρομή στο ξενοδοχείο τον άνδρα που είχε ταμπουρωθεί από νωρίς το μεσημέρι. Οι πρώτες αναφορές τονίζουν πως ήταν ένοπλος. Δεν υπάρχουν αναφορές για εκρηκτικά. 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα