Γαλλία: Προηγείται ο Μακρόν, αλλά η Λεπέν ενισχύεται


Μόλις μία εβδομάδα πριν από τον δεύτερο γύρο στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, πολλοί ψηφοφόροι είναι σκεπτικοί καθώς θεωρούν ότι κανένας από τους δύο υποψηφίους δεν μπορεί να λύσει τη χρόνια ανεργία ή να αντιμετωπίσει προβλήματα ασφάλειας, σύμφωνα με δημοσκόπηση.
Η δημοσκόπηση του Ifop για το περιοδικό Journal du Dimanche κατέδειξε ότι ο Macron προηγείται με 59% -60% έναντι 40% με 41% της Marine Le Pen του Εθνικού Μετώπου.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Ifop, το 45% των ψηφοφόρων πιστεύουν ότι οι δύο υποψήφιοι δεν θα τερματίσουν την ανεργία, η οποία εδώ και χρόνια βρίσκεται σχεδόν στο 10% στη Γαλλία.
Το 36% λέει ότι κανένας υποψήφιος δεν μπορεί να προστατεύσει τη Γαλλία από τρομοκρατικές επιθέσεις.
Η Γαλλία βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από το 2015 και έχει υποστεί μια σειρά ισλαμιστικών τρομοκρατικών επιθέσεων που διαπράττονται κυρίως από νεαρούς άντρες που μεγάλωσαν στη Γαλλία και το Βέλγιο.
Περισσότεροι από 230 άνθρωποι σκοτώθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια.
Στον πρώτο γύρο, το 22,2% των ψηφοφόρων στήριξε την Le Pen: Το υψηλότερο ποσοστό από το 2002 όταν ο πατέρας της Marine Le Pen, Jean – Marie, πέρασε στον δεύτερο γύρο μόνο για να νικήσει συντριπτικά ο συντηρητικός Jacques Chirac.
Αν η συμμετοχή είναι χαμηλή στον δεύτερο γύρο, οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι ο Macron μπορεί να χρειαστεί να δώσει μεγαλύτερη μάχη έναντι της Le Pen.
Ο αριστερός υποψήφιος Jean-Luc Melenchon, έλαβε 19,6% των ψήφων στον πρώτο γύρο, προέτρεψε τους υποστηρικτές του να αντιταχθούν στη Le Pen αλλά αρνήθηκε να στηρίξει την Macron για τον δεύτερο γύρο.
Η Le Pen ανακοίνωσε ότι έχει λάβει την στήριξη του Ντούπιον-Αιγκάν που είχε λάβει στο α΄ γύρο 4,8%.
Ο Macron έλαβε υποστήριξη την Κυριακή από τον Jean-Louis Borloo, παλαιότερο αρχηγό του UDI.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα