Γαλλία: Ο Μακρόν προηγείται σε μία ακόμη δημοσκόπηση

Η ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς Marine Le Pen εμφανίζεται να κερδίζει έδαφος, σύμφωνα με την πρώτη δημοσκόπηση που διεξήχθη στο σύνολό της μετά την επίθεση στο Παρίσι, όμως ο κεντρώος Emmanuel Macron προβλέπεται ότι θα την κερδίσει στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της 23ης Μαΐου, αλλά και ότι θα επικρατήσει της Le Pen στον δεύτερο και τελικό γύρο δύο εβδομάδες αργότερα.

Στη δημοσκόπηση που διεξήγαγε το ινστιτούτο Odoxa για λογαριασμό του περιοδικού Le Point και δημοσιεύτηκε σήμερα, ο Emmanuel Macron προβλέπεται ότι θα είναι ο νικητής του πρώτου γύρου εξασφαλίζοντας ποσοστό 24,5% των ψήφων, καταγράφοντας πτώση 0,5% σε σύγκριση με προηγούμενη δημοσκόπηση.

Η Le Pen καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στη δημοσκόπηση αυτή συγκεντρώνοντας ποσοστό 23%, με άνοδο 1%.

Ο υποψήφιος της κεντροδεξιάς Francois Fillon και ο αριστερός Jean-Luc Mélenchon βλέπουν τα ποσοστά τους να μειώνονται κατά 0,5% και να πέφτουν στο 19%, συνεπώς δεν προβλέπεται να καταφέρνουν να πάρουν το εισιτήριο για τον γύρο της 7ης Μαΐου.

Ο Macron «έχει καλές πιθανότητες να καταλάβει την πρώτη θέση στον πρώτο γύρο και επομένως είναι απίθανο να αποκλειστεί» επισήμανε ο Γκαέλ Σλιμάν του Odoxa στο κείμενο που επεξηγεί τα στοιχεία της δημοσκόπησης.

Στον β΄ γύρο ο Emmanuel Macron προβλέπεται ότι θα νικήσει με άνεση τη Le Pen, όπως καταδεικνύει η δημοσκόπηση.

ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα