Γαλλία: Ο Άσσαντ δοκιμάζει τις αντιδράσεις των ΗΠΑ

 Το ότι η επίθεση με χημικά όπλα που φέρεται να εξαπέλυσαν οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις στην επαρχία Ιντλίμπ ήταν ένας τρόπος για να δοκιμάσουν την νέα αμερικανική κυβέρνηση δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Jean-Marc Ayrault δήλωσε σήμερα, σημειώνοντας πως ήρθε η ώρα η Ουάσιγκτον να ξεκαθαρίσει την θέση της απέναντι στον Σύρο πρόεδρο Bashar al-Assad.

«Είναι μια δοκιμασία. Για αυτό το λόγο η Γαλλία επαναλαμβάνει τα μηνύματά της, κυρίως προς τους Αμερικανούς, να ξεκαθαρίσουν την θέση τους», δήλωσε ο Ayrault στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL, τονίζοντας ότι μπορεί να το κάνει κατά την διάρκεια της αυριανής έκτακτης σύγκλησης του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

«Τους τόνισα ότι χρειαζόμαστε σαφήνεια. Ποια είναι η θέση σας; Το ερώτημα είναι να μάθουμε, ναι ή όχι, κατά πόσον οι Αμερικάνοι στηρίζουν μια πολιτική μετάβαση στην Συρία, που σημαίνει την οργάνωση αυτής της μετάβασης, την διεξαγωγή εκλογών και στο τέλος αυτής της διαδικασίας, όταν τους τεθεί, να δώσουν απάντηση στο ερώτημα της αποχώρησης του Άσαντ από την εξουσία», πρόσθεσε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα