Γαλλία: Αλλαγή ηγεσίας στο Εθνικό Μέτωπο

Ο ευρωβουλευτής Steeve Briois θα γίνει ο νέος μεταβατικός πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου (FN), αφού η Marine Le Pen ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την προεδρία του προκειμένου να επικεντρωθεί στην προεκλογική της εκστρατεία.

Μία ημέρα μετά τη διεξαγωγή του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών η ηγέτιδα της ακροδεξιάς ανακοίνωσε ότι «παίρνει άδεια» από την ηγεσία του FN. Αρχικά τη θέση του μεταβατικού προέδρου διεκδικούσε ένα άλλο στέλεχος του κόμματος, ο Jean-Francois Jalkh, όμως δέχθηκε σφοδρές επικρίσεις για τις δηλώσεις για το Ολοκαύτωμα.

«Ο Briois αναλαμβάνει τη θέση του μεταβατικού προέδρου και δεν το συζητάμε άλλο», δήλωσε ο Louis Aliot, αντιπρόεδρος του Εθνικού Μετώπου και σύντροφος της Λεπέν μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό BFMTV.

«Ο Jalkh πιστεύει ότι το κλίμα δεν είναι ευνοϊκό για να ασκήσει τον ρόλο του μεταβατικού προέδρου. Θέλει να υπερασπιστεί τον εαυτό του και θα υποβάλει μήνυση διότι πιστεύει ότι έχει πληγεί η τιμή του. Μπορώ να σας πως ότι διαψεύδει έντονα και κατηγορηματικά αυτά για τα οποία κατηγορείται», τόνισε ο Aliot στη συνέντευξη.

Σε ένα άρθρο πανεπιστημιακού περιοδικού ο Jalkh είχε γράψει το 2005: «το πρόβλημα των θαλάμων αερίου, όμως εγώ πιστεύω ότι πρέπει να μπορούμε να μιλάμε και για αυτό το πρόβλημα».

Στο ίδιο περιοδικό ο Jalkh υπερασπίζεται τους αρνητές του Ολοκαυτώματος. «Κάτι που με εξέπληξε πολύ στο έργο ενός σοβαρού αρνητή (…) είναι η σοβαρότητα και η στιβαρότητα, θα έλεγα, των επιχειρημάτων του», επισημαίνει αναφερόμενος στο έργο του Robert Faurisson, που έχει καταδικαστεί επανειλημμένα επειδή αρνείται το Ολοκαύτωμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα