Γαλλία: Άνετο προβάδισμα Μακρόν για τις βουλευτικές εκλογές παρουσιάζει νέα δημοσκόπηση

Άνετο προβάδισμα εξασφαλίζει το κίνημα “La Republique en Marche” του Εμανουέλ Μακρόν,  στην πρόθεση ψήφου στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου στην Γαλλία και κινείται ανοδικά απέναντι στην παράταξη Les Republicains της γαλλικής δεξιάς και το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο.

Αυτό, σύμφωνα με δημοσκόπηση OpinionWay/Orpi που δημοσιεύεται σήμερα.

Με το 28% της πρόθεσης ψήφου (+1% σε σχέση με την δημοσκόπηση της 18ης Μαΐου), το κίνημα του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν προηγείται κατά οκτώ ποσοστιαίες μονάδες του κόμματος Les Republicains, μαζί με τους κεντρώους συμμάχους του του UDI, που παραμένουν στο 20% και του Εθνικού Μετώπου που εξασφαλίζει το 19% της πρόθεσης ψήφου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Les Echos και του Radio Classique.

Οι υποψήφιοι της Ανυπότακτης Γαλλίας βρίσκονται στο 15% (+1%), ενώ το Σοσιαλιστικό Κόμμα μαζί με τους συμμάχους του συγκεντρώνει το 10% της πρόθεσης ψήφους. Το 2% πηγαίνει σε υποψήφιους του Κομμουνιστικού Κόμματος και ακόμη 2% σε σχηματισμούς της δεξιάς, 1% σε υποψήφιους της άκρας αριστεράς και 3% σε «άλλον υποψήφιο».

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, το κίνημα La Republique en Marche! θα καταλάμβανε 310-330 έδρες στην Γαλλική Εθνοσυνέλευση από τις 535 εκλογικές περιφέρειες της μητροπολιτικής Γαλλίας (εκτός της Κορσικής).

Η απόλυτη πλειοψηφία είναι 289 έδρες επί 577, συνολικά, εκλογικών περιφερειών.
Η δεξιά θα καταλάμβανε 140 έως 160 έδρες, το Σοσιαλιστικό Κόμμα 25 έως 30, όπως και η Ανυπότακτη Γαλλία μαζί με το Κομμουνιστικό Κόμμα.
Το Εθνικό Μέτωπο θα έστελνε 10 έως 15 βουλευτές στο γαλλικό κοινοβούλιο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα