Γαλλία:Υποχώρησε η κυβέρνηση-Κανονικά η διαδήλωση

kyhuyΑν και αρχικά η Γαλλική Κυβέρνηση είχε απαγορεύσει τη διαδήλωση κατά της εργασιακής μεταρρύθμισης που είχε προγραμματιστεί την Πέμπτη 23 Ιουνίου από τα συνδικάτα τα οποία αντιτίθενται στο νομοσχέδιο, τελικά υποχώρησε  στο αίτημα των συνδικάτων για πραγματοποίηση της διαδήλωσης.

«Μετά από δύσκολες συνομιλίες με τον Υπουργό Εσωτερικών, το συνδικάτο και οι φοιτητικές οργανώσεις επανέκτησαν το δικαίωμα να πραγματοποιήσουν πορεία, σε διαδρομή, ωστόσο,  που πρότεινε το Υπουργείο Εσωτερικών» είπε οι Φιλίπ Μαρτίνεζ του συνδικάτου CGT.

Η απόφαση της Κυβέρνησης προήλθε από τον φόβο επανάληψης των βίαιων επεισοδίων που σημάδεψαν τις πρόσφατες πορείες και ήταν η πρώτη απαγόρευση διαδήλωσης συνδικάτων στη Γαλλία εδώ και δεκαετίες.

Η απαγόρευση αυτή,θα ήταν  η πρώτη απαγόρευση διαδήλωσης συνδικάτων εδώ και δεκαετίες στη Γαλλία,και θα ερχόταν έπειτα από την άρνηση των επτά γαλλικών συνδικάτων να οργανώσουν μία στατική συγκέντρωση που είναι πιο εύκολο να ελεγχθεί από τις αρχές.

Σε ανακοίνωσή του ο αστυνομικός διευθυντής είχε δηλώσει  ότι «δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την απαγόρευση της διαδήλωσης».

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα