Γαλλία:Ομηρία με νεκρούς-Υποστηρικτής του ISIS ο δράστης

cdcrfΚαι ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το Euro,με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια,μια περίεργη υπόθεση διαδραματίστηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας σε περιοχή έξω από το Παρίσι,με υπόθεση ομηρίας η οποία είχε τραγικό τέλος  με δύο νεκρούς.

Ένας 42χρονος αξιωματικός της αστυνομίας δολοφονήθηκε με μαχαίρι από άνδρα μπροστά στο σπίτι του στο Ιβλίν, κοντά στο Παρίσι, ενώ ο δράστης, υποστήριξε πως ανήκει στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Ο δράστης που οχυρώθηκε μέσα στο σπίτι του θύματος έπεσε νεκρός από πυρά των ειδικών δυνάμεων της γαλλικής αστυνομίας.
Οι αστυνομικοί μετά την είσοδό τους στο σπίτι του θύματος ανακάλυψαν ότι είχε δολοφονηθεί και η σύντροφος του αστυνομικού ενώ ζωντανός εντοπίστηκε ο γιός του ζευγαριού ηλικίας μόλις τριών ετών.

Η έρευνα για την υπόθεση ανατέθηκε στην αντιτρομοκρατική υποδιεύθυνση της γαλλικής εισαγγελίας.
Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι ο δράστης φώναξε «Αλλάχ Άκμπαρ» όταν επιτέθηκε στον αστυνομικό.

Το προπαγανδιστικό πρακτορείο Amaq του Ισλαμικού Κράτους χαρακτήρισε τον δράστη «μαχητή» της οργάνωσης, αν και δεν είναι ακόμα σαφές εάν πρόκειται για οργανωμένη επίθεση ή για τη δράση ενός «μοναχικού λύκου» που εμπνεύστηκε από την προπαγάνδα των τζιχαντιστών.

Σύμφωνα με τον γαλλικό ενημερωτικό σταθμό BFM-TV, ο δράστης είναι Γάλλος πολίτης, 25 ετών, ονόματι Λαρόσι Αμπάλα,o οποίος ήταν καταδικασμένος για συμμετοχή σε τζιχαντιστικό πυρήνα που δρούσε ανάμεσα στη Γαλλία και το Πακιστάν.

Ο 25χρονος είχε δικαστεί μαζί με άλλους επτά κατηγορούμενους και είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση τριών ετών, εκ των οποίων οι έξι μήνες με αναστολή, για σύσταση συμμορίας με σκοπό την προετοιμασία τρομοκρατικών πράξεων.

Την ευθύνη για την ενέργεια ανέλαβε το ΙΚ, μέσω μιας ανάρτησης του πρακτορείου ειδήσεων Άμακ.
«Θα χυθεί άπλετο φως στη φρικιαστική αυτή τραγωδία», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ αναφερόμενος στην επίθεση.Ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ εξέφρασε την «τεράστια θλίψη του» και εξήρε τον «επαγγελματισμό» των μελών της RAID.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα