Γαλλία:Δεν νίκησε η τρομοκρατία,καμία περιφέρεια για την Λεπέν

Μετά το σοκ του α’ γύρου των περιφερειακών εκλογών της Γαλλίας, με το Εθνικό Μετώπο της Μαρί Λεπέν να φτάνει στη νίκη, τα πρώτα exit polls του β’ γύρου δείχνουν ήττα της ακροδεξιάς.

Η Μαρί Λεπέν φαίνεται πως δεν κερδίζει καμία περιφέρεια, με το συντηρητικό κόμμα του Νικολά Σαρκοζί να κερδίζει το έδαφος.

Η αυξημένη συμμετοχή – συγκριτικά με την περασμένη Κυριακή- ενίσχυσε σημαντικά τα δημοκρατικά κόμματα έναντι του Εθνικού Μετώπου.qu-en-pense-marine-le-pen

Οι Ρεπουμπλικάνοι του Νικολά Σαρκοζί και οι κεντροδεξιοί σύμμαχοί τους συγκέντρωσαν ποσοστό 57,5% των ψήφων στο βορρά όπου η Μαρίν Λεπέν έλαβε ποσοστό 42,5%, κατέδειξε το exit poll της Ifop Fiducial για λογαριασμό του Paris Match και Sud Radio.

Στα νοτιοανατολικά, όπου η ανιψιά της Μαρίν Λεπέν, Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν ηγείτο του ψηφοδελτίου, οι συντηρητικοί έλαβαν 54,5% και το Εθνικό Μέτωπο 45,5%.

Η συμμετοχή και στις δύο περιφέρειες ανήλθε άνω του 61%, πολύ υψηλότερη σε σύγκριση με τον πρώτο γύρο, όπως δείχνει η δημοσκόπηση.

Στην ανατολικά, όπου οι Σοσιαλιστές δεν αποσύρθηκαν από την κούρσα, η κεντροδεξιά συγκέντρωσε ποσοστό 48,4% έναντι του Εθνικού Μετώπου με ποσοστό 36,4%, σύμφωνα με μια άλλη δημοσκόπηση του TNS Sofres-One Point.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα