Γαβρόγλου: Το νέο Λύκειο και οι αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στα Πανεπιστήμια (Video)

«Είμαστε πανέτοιμοι για την έναρξη του σχολικού έτους. Στις 11 του μήνα θα καταφέρουμε το άνοιγμα όλων των σχολείων και το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί για τόσες δεκαετίες δεν μπορούσε να υπάρξει αυτή η κανονικότατα» τόνισε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου στην ΕΡΤ.

O κ. Γαβρόγλου υπογράμμισε ότι θα δοθεί σε διαβούλευση η πρόταση του υπουργείου Παιδείας για το νέο Λύκειο και τον τρόπο εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και αναφέρθηκε αναλυτικά στις αλλαγές στην εκπαίδευση.

Θα υπάρξει 14χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση και ριζική αναβάθμιση της Β’ και Γ’ Λυκείου. Νέες δομές στήριξης του εκπαιδευτικού έργου ενώ όπως πρόσθεσε στόχος είναι να ενισχυθεί και κοινωνικά και ψυχολογικά το σχολείο. Νέα προγράμματα σπουδών θα υπάρξουν στη Β’ Λυκείου, θα αυξηθούν οι ώρες διδασκαλίας ενώ θα αξιοποιηθούν οι νέες τεχνολογίες για τις απομακρυσμένες περιοχές.

Ειδικότερα ο βαθμός του απολυτήριου θα προκύπτει από την επίδοση κατά το σχολικό έτος κατά 90% και από κεντρικά οργανωμένες εξετάσεις κατά 10%. Για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα υπάρχει μεικτό σύστημα στο οποίο θα παίζει ρόλο το απολυτήριο καθώς και εξετάσεις που θα δίνονται σε τρία μαθήματα. Ο βαθμός στο μάθημα ελεύθερης επιλογής θα προσμετράτε στο απολυτήριο.

Η επίδοση κατά το σχολικό έτος θα μετράει κατά 20% και οι κεντρικά οργανωμένες εξετάσεις του Ιουνίου κατά 80%. Επίσης θα δίνεται η δυνατότητα μπόνους σε περίπτωση που κάποιοι μαθητές θέλουν να δώσουν ξανά κάποιο μάθημα το Φεβρουάριο.

“Θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στα παιδιά να επιστρέψουν ουσιαστικά στο σχολείο” τόνισε κλείνοντας ο κ. Γαβρόγλου υπογραμμίζοντας ότι “στόχος είναι το σχολείο να παρέχει επί της ουσίας εκπαιδευτική διαδικασία”.

avgi.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα