Γαβρόγλου: Προγραμματισμένη η συνάντηση με τον Πατριάρχη

«Είναι σαφές ότι πήγα στο Πατριαρχείο μετά από μια προγραμματισμένη συνάντηση για ένα σύνολο θεμάτων. Ενημέρωσα τον κ. Βαρθολομαίο για τη συμφωνία εκκλησίας-κυβέρνησης. Εδώ υπάρχουν θέματα που έχουν σχέση με το Οικουμενικό Πατριαρχείο όπως είναι η εκκλησία της Κρήτης και οι Μητροπόλεις των Δωδεκανήσων» ανέφερε ο Κώστας Γαβρόγλου μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open TV .

«Όπως καταλαβαίνετε ως μέλος της κυβέρνησης, έκανα αυτό που η κυβέρνηση έπρεπε να κάνει. Όπως σας είπα ήταν προγραμματισμένη αυτή η συνάντηση. Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη συζητήσαμε και θέματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση των ιερέων» πρόσθεσε.

Όπως τόνισε ο υπουργός Παιδείας «έχουν μεγαλύτερη σημασία οι έννοιες. Στην προκειμένη περίπτωση μεγαλύτερη σημασία έχει το επόμενο βήμα. Μαζί με την εκκλησία καταθέσαμε ένα σύνολο προτάσεων. Τα δεκαπέντε σημεία έχουν πάρα πολλές λεπτομέρειες που πρέπει να λυθούν. Τώρα αρχίζει ένας ουσιαστικός διάλογος προς τις λεπτομέρειες. Νομίζω ότι υπάρχουν πολλές παρεξηγήσεις και θα πρέπει να ενημερωθούν όλοι».

«Ο προβληματισμός του Πατριάρχη έχει να κάνει με δύο ζητήματα τα οποία είναι η εκκλησία της Κρήτης και οι Μητροπόλεις των Δωδεκανήσων, όπου εγώ τον διαβεβαίωσα ότι δεν υπάρχει κανένα  απολύτως πρόβλημα ως προς τη μισθοδοσία, ούτε προς το ασφαλιστικό, ούτε προς τα θέματα περίθαλψης».

Δείτε το βίντεο

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα