Γάλλος ΥΠΟΙΚ: Πρέπει να διατηρηθεί η συνολική ισορροπία των μεταρρυθμίσεων

Νέο ηχηρό μήνυμα στην Ελλάδα να μην αποκλίνει από τις δεσμεύσεις της, στέλνει ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρούνο Λεμέρ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα της Κυριακής» ο Λεμέρ χαρακτηρίζει μεν μεγάλη επιτυχία την έξοδο από το μνημόνιο, ωστόσο, αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις τονίζει: «δεν αμφιβάλλω ότι θα γίνουν σεβαστές».

Σε ό,τι αφορά τα όσα διαδίδονται από κυβερνητικά στελέχη περί αναστολής της μείωσης των συντάξεων από 1η Ιανουαρίου 2019, ο κ. Λεμέρ εμφανίζεται πολύ επιφυλακτικός: «Ας περιοριστούμε στα συμπεράσματα του Eurogroup του περασμένου Ιουνίου. Εκείνο που μετράει είναι ότι πρέπει να διατηρηθεί η συνολική ισορροπία των μεταρρυθμίσεων.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Λεμέρ για την μετά το μνημόνιο διαδικασία:

«Ο στόχος του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής είναι για την Ελλάδα η επιστροφή στην κανονικότητα. Οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η Ελλάδα για το μέλλον είναι σαφείς, ιδίως στο θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων και της διατήρησης της δυναμικής των μεταρρυθμίσεων. Δεν αμφιβάλλω ότι θα γίνουν σεβαστές και ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει στην οδό της ανάπτυξης και της απασχόλησης. Αυτό ήταν το μήνυμα εμπιστοσύνης που εξέπεμψε η επίσκεψη του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας τον περασμένο Σεπτέμβριο. Στο εξής βρισκόμαστε σε αυτόν τον δρόμο».

Για το τι έχει σημασία από εδώ και στο εξής λέει: «Και τώρα, τι έχει σημασία; Η ανάπτυξη. Για αυτό πρέπει η Ελλάδα να συνεχίσει να δημιουργεί ένα κλίμα ευνοϊκό για την ανάπτυξη της οικονομίας της, όπως δεσμεύτηκε ο φίλος μου Ευκλείδης Τσακαλώτος. Εχω εμπιστοσύνη επειδή οι δυνατότητες της Ελλάδας είναι τεράστιες σε πάρα πολλούς τομείς, όπως ο τουρισμός σε όλες του τις εκφάνσεις, η γεωργία, οι υποδομές, η ενέργεια, τα δίκτυα, τα συστήματα εφοδιασμού, η λιμενική δραστηριότητα. Επίσης, γνωρίζω ότι η Ελλάδα διαθέτει καλά εκπαιδευμένη νεολαία, που επιχειρεί και αγωνίζεται: εδώ βρίσκεται το μέλλον».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα