Γάλλος ΥΠΕΞ: «Η πολιτική των ΗΠΑ στη Συρία ευνοεί μόνο το Ιράν»

«Προβληματισμένος» με την αμερικανική πολιτική στη βορειοανατολιή Συρία δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, υποστηρίζοντας ότι η απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από την περιοχή θα ωφελήσει μόνο το Ιράν.

Η αποχώρηση των στρατιωτών, που ανακοινώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, εξέπληξε τους συμμάχους των ΗΠΑ. Νωρίτερα σήμερα, μιλώντας στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, ο Αμερικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκρέιαμ είπε ότι η χώρα του θα διατηρήσει τη δυναμικότητά της στην περιοχή.

«Ένα πράγμα δεν καταλαβαίνω σχετικά με την αμερικανική πολιτική στην περιοχή», απάντησε ο Λε Ντριάν στον Γκρέιαμ. «Πώς μπορεί να είναι κανείς πολύ σκληρός απέναντι στο Ιράν και ταυτόχρονα να εγκαταλείπει τη βορειοανατολική Συρία, όταν ξέρει ότι σε τελική ανάλυση κάτι τέτοιο ευνοεί τις ιρανικές δραστηριότητες στην περιοχή; Για μένα, είναι μυστήριο», είπε.

«Αρχίσατε να ξεκαθαρίζετε το μυστήριο λέγοντας ότι οι ΗΠΑ θα διατηρήσουν τη δυναμικότητά τους. Δεν το ήξερα αυτό, είναι κάτι καινούριο», συνέχισε, προσθέτοντας με μια δόση ειρωνίας: «Με χαροποιεί πολύ».

Ο Γκρέιαμ είπε ότι σε αντάλλαγμα για τη διατήρηση της δυναμικότητας των ΗΠΑ στην περιοχή, οι σύμμαχοι της Ουάσινγκτον θα πρέπει να αναπτύξουν στρατεύματα για να επιτηρούν τη ζώνη ασφαλείας στη βορειοανατολική Συρία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα