ΒP: H κατανάλωση πετρελαίου θα κορυφωθεί σε 20 χρόνια

Ταχύτατη ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας τις επόμενες δεκατίες αναμένει ο πετρελαϊκός κολοσσός BP σε μελέτη του για τις προοπτικές της αγοράς ενέργειας. Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι είμαστε κοντά σε έναν κόσμο χωρίς ορυκτά καύσιμα. Η ζήτηση για πετρέλαιο θα συνεχίσει να αυξάνεται, όπως αναφέρεται στη μελέτη, έως και τα τέλη της δεκαετίας του 2030. Από εκεί και πέρα θα αρχίσει η πτώση.

Ο κόσμος καταναλώνει σήμερα περίπου 100 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ημερησίως και η BP υπολογίζει ότι η ποσότητα αυτή θα αυξηθεί περαιτέρω κατά 10% μέσα στα επόμενα 20 χρόνια, πριν αρχίσει να περιορίζεται. Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής οικονομολόγου της εταιρείας, Σπένσερ Ντέιλ, στο BBC, η ζήτηση του μαύρου χρυσού εξακολουθεί να αναπτύσσεται με υψηλούς ρυθμούς στις αναδυόμενες οικονομίες και αυτό δεν θα αλλάξει μέσα στις επόμενες δύο δεκαετίες.

Όσον αφορά στη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειςα προβλέπεται ότι θα πενταπλασιαστεί έως το 2040. Περισσότεορ από το 40% της συνολικής αύξησης στην ζήτηση ενέργειας θα καλυφθεί από τις ανανεώσιμες πηγές τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με την BP.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα