Β. Νετανιάχου: Ζητά θανατική ποινή για τον Παλαιστίνιο που σκότωσε 3 εποίκους

Tην επιβολή της θανατικής ποινής ζήτησε σήμερα o Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου, εναντίον ενός Παλαιστινίου που σκότωσε την προηγούμενη εβδομάδα τρεις Ισραηλινούς εποίκους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, εν μέσω των κλιμακούμενων εντάσεων και συγκρούσεων που έχουν ξεσπάσει γύρω από την Πλατεία Τεμενών στην Ιερουσαλήμ.

“Θανατική ποινή για τρομοκράτες – Είναι καιρός να την εφαρμόσουμε στις πιο σοβαρές υποθέσεις”, τόνισε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, που συνομίλησε με τους συγγενείς των θυμάτων της επίθεσης, με φωτογραφίες της συνάντησης να αναρτώνται στον λογαριασμό του στο twitter.

“Αυτή εδράζεται στον νόμο και χρειάζεται οι δικαστές να την αποφασίσουν ομοφώνως, αλλά αν θέλετε την συμβουλή της κυβέρνησης και την δική μου, ως πρωθυπουργός, σε μια υπόθεση σαν και αυτή(…) θα πρέπει να επιβληθεί”, δήλωσε.

Ένας 19χρονος Παλαιστίνιος από το χωριό Κομπάρ στη Δυτική Όχθη, κοντά στη Ραμάλα εισήλθε στον ισραηλινό οικισμό Νεβέ Τσουφ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη στις 21 Ιουλίου, εισέβαλε σε ένα σπίτι και μαχαίρωσε τέσσερις Ισραηλινούς, σκοτώνοντας τρεις εξ αυτών.

Ένας γείτονας πυροβόλησε τον δράστη τραυματίζοντάς τον.

Η επίθεση σημειώθηκε μια μέρα τις συγκρούσεις και τις διαδηλώσεις που ξέσπασαν μετά την επιβολή των νέων μέτρων ασφαλείας που εφάρμοσαν οι ισραηλινές αρχές περιμετρικά της Πλατείας των Τεμενών στην Ιερουσαλήμ.

Πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις στις 21 και 22 Ιουλίου.

Ο τελευταίος θανατοποινίτης που εκτελέστηκε στο Ισραήλ, το 1962, ήταν ο αρχιτέκτονας του Ολοκαυτώματος Άντολφ Άιχμαν.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα