Β.Μεϊμαράκης:«Το παλιό που επικαλείται ο Α.Τσίπρας, είναι η μακρά πολιτική παράδοση της NΔ»

MEIMARAKISMιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στη Ρηγίλλης, παρουσία των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, απάντησε στην κριτική που δέχεται το κόμμα του από τον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με ότι είναι μέρος του παλιού πολιτικού συστήματος λέγοντας ότι «προσπαθεί να βρίσκει συνεχώς διχαστικά διλήμματα. Για εμάς το παλιό και το νέο πάνε μαζί. Ενώνουμε γενιές», επισήμανε, σημειώνοντας ότι «πρόοδος δεν σημαίνει καθετί καινούργιο που δεν ξέρουμε αν είναι σωστό ή όχι, ούτε πειράματα που καταλήγουν σε φέσια 90 δισ.».

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανέφερε πως «στόχος της ΝΔ είναι να ενώσει το λαό και όχι να διχάσει για εκλογικό όφελος». Το «παλιό» που επικαλείται ο Αλέξης Τσίπρας, είπε, είναι στην πραγματικότητα η μακρά πολιτική παράδοση της Νέας Δημοκρατίας, του κόμματος που «πέτυχε όλες τις μεγάλες προοδευτικές τομές στη μεταπολιτευτική περίοδο».

«Είμαστε το καινούριο, είμαστε αυτό που έρχεται», υποστήριξε και κάλεσε τους πολίτες να εμπιστευθούν τη Ν.Δ. για να τερματιστεί η μελαγχολία που έφερε η τελευταία κυβέρνηση» συνέχισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Παράλληλα άφησε και πάλι ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασιών με άλλα κόμματα λέγοντας πως αυτό που απαιτείται είναι «συνεννόηση και συνεργασίες» για να συγκροτηθεί μια μακροπρόθεσμη «κυβέρνηση όλων των Ελλήνων».

«Τώρα που μπροστά μας δεν έχουμε άλλη εκλογική διαδικασία. Ζητάμε εντολή για την επόμενη ολόκληρη τετραετία με κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ ώστε να μπορέσει ο τόπος να έχει μία σταθερή πορεία προς τα εμπρός. Γιατί σε αυτές τις δύσκολες ώρες δεν έχουμε περιθώρια αυτοαπομόνωσης. Δεν έχουμε περιθώρια για μικροκομματικά παιχνίδια», σημείωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

ΣΥΡΙΖΑ:«Μάταιη προσπάθεια αναπαλαίωσης»

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι «απόψε (σ.σ. 1/9), στην οδό Ρηγίλλης επιχειρήθηκε μια μάταιη προσπάθεια αναπαλαίωσης.

”Αναπαλαίωση”, όμως, δεν χρειάζεται μόνο το κτίριο της Ρηγίλλης.  Γκρέμισμα και ξαναχτίσιμο απαιτεί επειγόντως η  πολιτική του παλιού κομματικού συστήματος που εκπροσωπεί ο κ. Μεϊμαράκης», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και προσθέτει: «Του παλιού, του καταδικασμένου, αυτού που έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Ο ελληνικός λαός έχει κρίση και μνήμη.

Γνωρίζει, ότι το μέλλον δεν χτίζεται με παλιά υλικά».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα