Β. Λεβέντης: Τεράστιες οι ευθύνες του δικομματισμού για το κατάντημα της χώρας

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, καταλόγισε ανευθυνότητα στο πολιτικό σύστημα, επιρρίπτοντας ταυτόχρονα «τεράστιες ευθύνες στον δικομματισμό για το κατάντημα της χώρας» και επαναλαμβάνοντας την ανάγκη για συναίνεση μεταξύ των κομμάτων.

«Πρέπει να γυρίσουμε σελίδα. Να πάμε σε συμμαχικές κυβερνήσεις», είπε στη δευτερολογία του ο κ. Λεβέντης, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τα αποτελέσματα του κλεισίματος της αξιολόγησης στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου. Και πρόσθεσε: «Δεν λέχθηκε κάτι καινούργιο σήμερα στην αίθουσα. Έφθασε η ακροδεξιά να βγαίνει λάδι και να κραυγάζει ότι έχει δίκαιο».

Παράλληλα, σχολιάζοντας τις αναφορές του πρωθυπουργού και του προέδρου της ΝΔ για τους δημοκρατικούς αγώνες και το παρακράτος, ο κ. Λεβέντης σημείωσε ότι «κανένας επενδυτής δεν θα έρθει να επενδύσει ακούγοντας τέτοιες συζητήσεις, ή αν κάποιοι απειλούν ότι θα ρίξουν την κυβέρνηση».

Ο κ. Λεβέντης έδωσε έμφαση στις επενδύσεις και στις ιδιωτικοποιήσεις, τονίζοντας ότι επιβάλλεται να προχωρήσουν, ενώ εξέφρασε τη διαφωνία του στην ενίσχυση ενός «μεγάλου αναποτελεσματικού δημόσιου κράτους που δεν προσφέρει, αντίθετα επιβαρύνει με τους χιλιάδες αργόμισθους που προστατεύονται».

«Προσβάλει την τιμή του πολιτικού κόσμου ότι διορίζαμε από το παράθυρο χιλιάδες άτομα στις ΔΕΚΟ και τους λέγαμε δεν θα φύγει κανείς ποτέ», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και πρόσθεσε: «Πιστεύετε ότι η χώρα θα βγει από τα μνημόνια χωρίς επενδύσεις; Αν ναι, τότε συνεχίστε το κόψιμο στις συντάξεις και καθίστε στην εξουσία όσο θέλετε».

Ο κ. Λεβέντης επιτέθηκε στον κ. Μητσοτάκη, καταλογίζοντας του ότι έρχεται να απαριθμήσει «τα αίσχη του ΣΥΡΙΖΑ» που είναι, όπως είπε, «ίδια με της δικής του παράταξης», και τον κάλεσε «αντί να θέλει να έρθει Βεζίρης στη θέση του σημερινού Βεζίρη» να βάλει πλάτη προς όφελος της χώρας.

«Αν μόνο η Cosco, ή ο Ιβάν Σαββίδης και ο Μαρινάκης είναι οι επενδυτές στην Ελλάδα που θα βοηθήσουν να βγούμε από την κρίση, τότε να ζήσουμε όλοι σε αυτή την αίθουσα και να πάρουμε από 10 βραβεία ο καθένας», είπε κλείνοντας ο κ. Λεβέντης.

Για εκλογικές σκοπιμότητες έκανε λόγο ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, σχολιάζοντας τις αναφορές τόσο του πρωθυπουργού όσο και του προέδρου της ΝΔ στην ακροδεξιά.

«Είδα για μια ακόμα φορά πώς έσυρε η Αριστερά τη Δεξιά πίσω από το άρμα της, για να καταδικάσει τη Χρυσή Αυγή», ανέφερε ο κ. Μιχαλολιάκος, υποστηρίζοντας ότι η εκλογική πελατεία του κόμματος του δεν προσφέρεται προς άγρα ψήφων.

«Κάνατε την Ελλάδα τελευταίο Σοβιέτ της Ευρώπης. Δεν είναι τυχαίο που η Χρυσή Αυγή είναι δεύτερο κόμμα στα φτωχά λαϊκά στρώματα» είπε, ενώ χαρακτήρισε «παραμύθια» τα όσα υποστηρίζουν περί δημοκρατίας «τα δήθεν κόμματα του δημοκρατικού τόξου».

«Είναι μονόδρομος τα μνημόνια είπε η αριστερή κυβέρνηση. Η δική μας πρόταση είναι επιστροφή στην εθνική παραγωγή βάση της χώρας», είπε και πρόσθεσε ότι χωρίς την καταγγελία του παράνομου χρέους δεν υπάρχει μέλλον για τη χώρα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα