Β. Λεβέντης: Εάν έλεγε ναι ο Κ. Μητσοτάκης ο κος Τσίπρας θα ήταν έτοιμος για οικουμενική

Ο Βασίλης Λεβέντης, πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, προχώρησε στην αποκάλυψη ότι κατά τη συνάντηση, που είχε χθες με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός του είπε πως θα ήταν έτοιμος για κυβέρνηση συνεργασίας, εάν έλεγε το «ναι» ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στον realfm 97.8, ανέφερε ότι «του είπα “γιατί το παίζεις κορώνα – γράμματα και δεν θέλεις να φτιάξουμε μια κυβέρνηση για 2 χρόνια, όσο μένει το συνταγματικό όριο αυτής της Βουλής;”. Αφού συζητήσαμε όλες τις δυσκολίες, να μη βγει το 3,5% πλεόνασμα, να μη έρθουν επενδύσεις, είμαστε μία χαλαρή πια οικονομία, που είναι δύσκολο να βρει το “νεύρο” της εύκολα, έχουμε αδρανήσει. Του είπα “είσαι νέος, ξαναέχεις περιθώριο να γίνεις πρωθυπουργός, εγώ είμαι 65, θα ήταν λογικό να βιαζόμουν”».

Ερωτηθείς τι του απάντησε ο Τσίπρας, ανέφερε: «Μου είπε ότι ο Μητσοτάκης δεν θέλει. Εκείνον τον είδα διατεθειμένο, εάν έβγαινε ο Μητσοτάκης σήμερα με μία δήλωση και έλεγε χάριν της Ελλάδας θυσιάζω το κόμμα, για να φέρουμε επενδύσεις».

Στο ερώτημα εάν είδε διατεθειμένο τον πρωθυπουργό, εφόσον πει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας «ναι», να γίνει μία κυβέρνηση συνεργασίας τώρα, ο ίδιος απάντησε:

«Ναι, γιατί γύρισε και μου είπε ότι η άλλη πλευρά είναι το εμπόδιο. Είναι δρόμος μετ΄ εμποδίων αυτό που πάει να κάνει τώρα. Είναι σαν να λες θα βγάλω πάση θυσία 9 δευτερόλεπτα στα 100 μέτρα. Θα ήταν παγκόσμιο ρεκόρ, ένας Τσίπρας να καταφέρει και 3,5% πλεόνασμα, να βγάζει και επενδύσεις να φέρει και ένα αριστερό κόμμα να το κάνει δεξιό. Κυνηγάει το άπιαστο. Ο άνθρωπος στον δρόμο θα “καταρρεύσει”. Γι’ αυτό το είπα, ως λύτρωση στο προσωπικό του δράμα, να φτιάξουμε μία κυβέρνηση».

«Του είπα, μάλιστα», συνέχισε ο κ. Λεβέντης, «ότι αριστεροί ηγέτες, όπως ο Κύρκος στο όνομα της συναίνεσης και των συμμαχικών κυβερνήσεων, θυσίαζαν τα πάντα. Έριξαν τον εγωισμό τους και πήγαν ακόμη και με τον Μητσοτάκη, χάριν της χώρας. “Εσύ”, του λέω, “γιατί δεν τολμάς;” και τότε γύρισε και μου είπε ότι το εμπόδιο είναι ο Μητσοτάκης».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα