Β. Λεβέντης για χρέος: «Θα σας έλεγα τι πήρατε…»

Μήνυμα να μην υπάρξει σύγκρουση με τους Θεσμούς γιατί το Grexit παραμονεύει έστειλε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης μιλώντας στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό. «Δίνετε στις Βρυξέλλες εικόνα σύγκρουσης ότι ετοιμάζετε σύγκρουση θυμάστε τον αντιμνημονιακό σας εαυτό, αυτόν της δραχμής», τόνισε χαρακτηριστικά και με χιούμορ σχολίασε την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup. «Θα σας έλεγα τι πήρατε», είπε και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιλέξει την σύγκρουση. «Είναι επικίνδυνο – αν έχετε κάτι τέτοιο στο μυαλό σας να φύγετε το γρηγορότερο γιατί όποιος πρωθυπουργός βγάλει τη χώρα από το ευρώ θα πάει και φυλακή», σημείωσε.

Την ίδια ώρα, προχώρησε σε μια μισή αναδίπλωση σχετικά με την πρόταση του για περικοπές συντάξεων προκειμένου να εξοπλιστεί ο στρατός. «Εξήγησα ότι αυτό που ζητάω αφορά μισθούς άνω 1.500 ευρώ και να συγχωνευτούν οι τριπλές και διπλές συντάξεις και να μην είναι καμία πάνω από 1.500 ευρώ», τόνισε αρχικά, ενώ πρότεινε επίσης να δώσουν οι βουλευτές τρεις μισθούς για την ενίσχυση άμυνας της χώρας.

Παράλληλα, προανήγγειλε ότι σύντομα θα έχουμε εκλογές γιατί «πόσο μπορεί να αντέξει μία κυβέρνηση βάζοντας συνέχεια φόρους». Ακόμα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι «εν πρέπει ως υποψήφιοι Μεσσίες να εμφανίζονται κάποιοι ότι θα κυβερνήσουν είναι μέγιστο θράσος αυτό». Κατηγόρησε, δε, την Φώφη Γεννηματά ότι εκείνη θα «φταίει αν κάνει γύρο θριάμβου ο Μητσοτάκης», ενώ εντύπωση έκανε η φράση του «Έναν μου βουλευτή μου παίρνουν, πέντε θα μου δώσει ο λαός…».

liberal.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα