Β. Κορέα: «Τρελός γέρος» ο Τράμπ

Η Βόρεια Κορέα χαρακτήρισε σήμερα τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ «τρελό γέρο» επειδή κατηγόρησε την Πιονγκγιάνγκ ότι υπέβαλε σε βασανιστήρια τον αμερικανό φοιτητή Ότο Γουόρμπιερ, που πέθανε τον Ιούνιο λίγο μετά τον επαναπατρισμό του από τη Βόρεια Κορέα, όντας σε κώμα.

«Ο Τραμπ και η συμμορία του, με την προπαγάνδα τους κατά της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, εκμεταλλεύονται για άλλη μια φορά τον θάνατο του Ότο Γουόρμπιερ», ενός αμερικανού φοιτητή που είχε καταδικαστεί σε καταναγκαστικά έργα 15 ετών για κλοπή προπαγανδιστικής αφίσας στη διάρκεια μιας επίσκεψης στη χώρα ως τουρίστας, ανέφερε το βορειοκορεατικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο επικαλείται το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες «φθάνουν μέχρι του σημείου να χρησιμοποιήσουν έναν νεκρό άνθρωπο για την εκστρατεία συνωμοσίας τους προκειμένου να τροφοδοτήσουν τη διεθνή πίεση στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας», προσθέτει το υπουργείο.

«Το γεγονός πως ο τρελός γέρος Τραμπ και ο συρφετός του διαβάλλουν την ιερή αξιοπρέπεια της ανώτατης ηγεσίας μας χρησιμοποιώντας κίβδηλα δεδομένα (…) ενισχύει το αυξανόμενο μίσος του στρατού μας και του λαού μας απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη βούλησή μας να ανταποδώσουμε με ενισχυμένο τρόπο», αναφέρει ακόμη.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε την Τρίτη (προχθές) την Πιονγκγιάνγκ στο τουίτερ ότι «βασάνισε πέρα από κάθε φαντασία» τον νεαρό 22χρονο άνδρα στη διάρκεια της κράτησής του. Έκανε τις δηλώσεις αυτές έπειτα από μια συνέντευξη, στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox το πρωί της Τρίτης, των γονέων του Ότο Γουόρμπιερ που κατηγόρησαν την Πιονγκγιάνγκ ότι «βασάνισε και τραυμάτισε σκόπιμα» τον γιο τους.

Ο Ότο Γουόρμπιερ πέθανε στις 13 Ιουνίου, μερικές ημέρες μετά τον επαναπατρισμό του σε κώμα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, έπειτα από κράτηση 18 μηνών στη Βόρεια Κορέα.

Η νεκροψία δεν εντόπισε σαφείς αποδείξεις φυσικών βασανιστηρίων, ούτε οστά ή δόντια που να είχαν υποστεί πρόσφατες βλάβες. Ο Ότο Γουόρμπιερ έφερε σοβαρές εγκεφαλικές κακώσεις που προκαλούνται συνήθως από καρδιοαναπνευστική διακοπή, σύμφωνα με τους γιατρούς του. Οι λόγοι για τους οποίους έπεσε σε βαθύ κώμα παραμένουν αδιευκρίνιστοι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα