Β. Κορέα: Στο 99,99% η συμμετοχή στις βουλευτικές εκλογές

Η συμμετοχή στις βουλευτικές εκλογές της περασμένης εβδομάδας στη Βόρεια Κορέα, στη διάρκεια των οποίων οι ψηφοφόροι δεν μπορούσαν να ψηφίσουν παρά τον έναν και μοναδικό υποψήφιο, αυξήθηκε σε 99,9%, ένα σκορ που βελτιώνει το 99,97% που είχε καταγραφεί στην προηγούμενη ψηφοφορία, σύμφωνα με τον επίσημο Τύπο.
Κάθε πέντε χρόνια, εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται να εκλέξουν τα μέλη της Ανώτατης Λαϊκής Συνέλευσης, του βορειοκορεατικού κοινοβουλίου.
Σε κάθε περιφέρεια δεν υπάρχει παρά μόνο ένας εγκεκριμένος εκ των προτέρων υποψήφιος και το αποτέλεσμα είναι πάντα σίγουρο.
Φέτος, το ποσοστό της συμμετοχής άγγιξε το 100%, καθώς μόνο οι ψηφοφόροι «που βρίσκονταν στο εξωτερικό ή εργάζονταν στη θάλασσα» δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία, διευκρίνισε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
Όπως και το 2014, καθένας από τους 687 υποψηφίους έλαβε το 100% των ψήφων.
Δεν υπάρχει διαθέσιμος κατάλογος των υποψηφίων που εξελέγησαν. Όμως στην επίσημη βορειοκορεατική τηλεόραση αναγνώσθηκαν τα ονόματα των εκλεγέντων και, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό υπουργείο Ενοποίησης, το όνομα του Κιμ Γιονγκ Ουν δεν περιλαμβάνεται σ’ αυτά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα