Β. Κορέα: Στον Τραμπ αξίζει η ποινή του θανάτου

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας καταγγέλλουν σήμερα τον Ντόναλντ Τραμπ επειδή προσέβαλε τον ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ-Ουν φτάνοντας μάλιστα σε σημείο να αναφέρουν ότι του αξίζει η θανατική ποινή και χαρακτηρίζοντάς τον δειλό επειδή ματαίωσε επίσκεψή του στα κορεατικά σύνορα.

Άρθρο γνώμης που δημοσιεύεται στην εφημερίδα-όργανο του κυβερνητικού κόμματος, στην Rodong Sinmun, επικεντρώνεται οργισμένα στην επίσκεψη του Τραμπ στην Νότια Κορέα την περασμένη εβδομάδα κατά την οποία κατήγγγειλε την «απάνθρωπη δικτατορία» της Πιονγκγιάνγκ σε ομιλία του προς τους βουλευτές στη Σεούλ.

Η επίσκεψη του αμερικανού προέδρου εντασσόταν στο πλαίσιο της μαραθώνιας περιοδείας του σε πέντε ασιατικές χώρες με στόχο κυρίως την διασφάλιση της αντίθεσης των περιφερειακών χωρών στις πυρηνικές φιλοδοξίες της Βόρειας Κορέας.

«Το χειρότερο έγκλημά του, το οποίο θα είναι πάντα ασυγχώρητο, είναι ότι τόλμησε να προσβάλλει κακοπροαίρετα την αξιοπρέπεια της ύψιστης ηγεσίας», αναφέρει το άρθρο.

«Θα πρέπει να γνωρίζει ότι είναι απλώς ένας απεχθής εγκληματίας, που καταδικάστηκε σε θάνατο από τον κορεατικό λαό», προστίθεται.

Από τότε που ανέλαβε την προεδρία ο Τραμπ έχει επιδοθεί σε έναν λεκτικό πόλεμο με τον Κιμ Γιονγκ-Ουν ανταλλάσσοντας προσβολές και απειλές για στρατιωτικά πλήγματα και εγείροντας ανησυχίες για πιθανή σύρραξη.

Προς το τέλος της ασιατικής του περιοδείας, ο Τραμπ έστειλε ένα tweet από το Ανόι χλευάζοντας τον βορειοκορεάτη ηγέτη για το ύψος και το βάρος του: «Γιατί θα πρέπει ο Κιμ Γιονγκ-Ουν να με αποκαλεί ‘γέρο’ τη στιγμή που εγώ ΠΟΤΕ δεν θα τον χαρακτήριζα ‘κοντό και χοντρό;».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα