Β. Κορέα: «Σκυλί που γαβγίζει» ο Trump 

Η Βόρεια Κορέα, χαρακτήρισε «σκυλί που γαβγίζει» τον Trump, σχετικά με τα όσα απειλητικά είπε ο μεγιστάνας για την χώρα, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

«Όσα ακούσαμε ήταν σαν τον ήχο που κάνει ένα σκυλί που γαβγίζει» σχολίασε συγκεκριμένα ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Ri Yong-ho αδιαφορώντας την απειλή του Αμερικανού προέδρου ότι «ίσως χρειαστεί να καταστρέψουμε ολοσχερώς τη Βόρεια Κορέα».

«Υπάρχει ένα ρητό που λέει “ακόμα και όταν ένα σκυλί γαβγίζει, η παρέλαση συνεχίζεται» ήταν η ακριβής φράση που χρησιμοποίησε ο βορειοκορεάτης πολιτικός μιλώντας σε δημοσιογράφους μπροστά από ένα ξενοδοχείο κοντά στα γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

«Αν σκέφτεται ότι μπορεί να μας προκαλέσει έκπληξη με τους ήχους γαβγίσματος που κάνει τότε είναι ξεκάθαρο ότι ονειρεύεται» πρόσθεσε ο ΥΠΕΞ της Βόρειας Κορέας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε με πολύ σκληρά λόγια για την απειλή της Βόρειας Κορέας και για άλλα «καθεστώτα-παρίες» που προστατεύουν τρομοκράτες λέγοντας ότι αν χρειαστεί, η χώρα του δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να «καταστρέψει ολοσχερώς» τη Βόρεια Κορέα.

Ν. Κορέα: Εγκρίθηκε η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας 8 εκατ. δολαρίων στην Β. Κορέα

Η Σεούλ ενέκρινε ένα πρόγραμμα σήμερα για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας οικονομικής αξίας 8 εκατομμυρίων δολαρίων στην Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με το υπουργείο Ενοποίησης της Νότιας Κορέας.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η βοήθεια αυτή θα χορηγηθεί στο πλαίσιο εφαρμογής πολιτικής βοήθειας προς τον Βορρά, η οποία δεν επηρεάζεται από την κλιμάκωση της έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο, ενώ ακολουθεί την έγκριση νέων σκληρότερων διεθνών κυρώσεων από τον ΟΗΕ, σε βάρος της Πιονγιάνγκ.

Η Νότια Κορέα προγραμματίζει την αποστολή βοήθειας οικονομικού ύψους 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων σε προϊόντα διατροφής, για τα παιδιά και τις έγκυες γυναίκες, μέσω του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (World Food Programme) του ΟΗΕ. Παράλληλα, δρομολογείται η αποστολή φαρμακευτικής βοήθειας οικονομικού ύψους 3,5 εκατομμύρια δολάρια μέσω της UNICEF.

Η ακριβής ημερομηνία αποστολής της βοήθειας, όπως και το μέγεθος της θα επιβεβαιωθούν αργότερα, σύμφωνα με το ίδιο υπουργείο.

 

πηγή  ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα