Β. Κικίλιας: Τσίπρας και Καμμένος erga omnes επικίνδυνοι για την πατρίδα

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την υπέρβαση και έμεινε πιστός στη δέσμευσή του υπέρ της κατάτμησης των μεγάλων εκλογικών περιφερειών» τονίζει, ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, σημειώνοντας ότι «ο κ. Τσίπρας δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού».

Αναφορικά με τροπολογία που κατέθεσε η ΝΔ για τη μη μείωση των συντάξεων, ο κ. Κικίλιας σε συνέντευξη του στο ΑΜΠΕ δηλώνει ότι «Η ΝΔ απέδειξε ότι δεν θέλει να μειωθούν οι συντάξεις» και ερωτηθείς αν αντέχει το ασφαλιστικό σύστημα μια οριστική λύση ή απλώς μία παράταση, υποστηρίζει ότι «η σωτηρία του ασφαλιστικού συστήματος μπορεί να επιτευχθεί μόνο με μια καταιγίδα επενδύσεων που θα δημιουργήσει νέες και καλές θέσεις εργασίας, που θα επιφέρει αύξηση των εισφορών στα ταμεία».

Για το προσφυγικό πρόβλημα που ταλανίζει όλη την Ευρώπη, ο τομεάρχης της ΝΔ, εκτιμά ότι «μετά την τελευταία απόφαση επαναπροώθησης προσφύγων στην Ελλάδα ο κ. Τσίπρας απέδειξε ότι είναι ένας ανίσχυρος πρωθυπουργός στο έλεος των εντολών ξένων κέντρων» ενώ εκτίμησε ότι «απαιτείται αναθεώρηση του κανονισμού του Δουβλίνου».

Σχολιάζοντας την αντίδραση της ΝΔ στην άρνηση του επιτρόπου Οικονομικών της ΕΕ Πιέρ Μοσκοβισί περί ύπαρξης 4ου μνημονίου, ο κ. Κικίλιας δηλώνει ότι «οι Έλληνες ξέρουν καλά ότι Τσίπρας-Καμμένις τους χρεώνουν 5,2 δισ. μέτρα με περικοπές συντάξεων, μείωση αφορολόγητου και πρωτογενή πλεονάσματα για πολλά χρόνια» και σημειώνει ότι «ο κ. Μοσκοβισί πήρε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη την απάντηση που του άρμοζε».

Κληθείς να σχολιάσει την ίδρυση κομμάτων που απευθύνονται στον δεξιό χώρο, ο βουλευτής της ΝΔ δηλώνει στο ΑΠΕ/ΜΠΕ: «Η ΝΔ οδεύει στο να καλύψει όλο το πολιτικό φάσμα από τη Δεξιά, την Κεντροδεξιά και το Κέντρο μέχρι τις παρυφές της δημοκρατικής Αριστεράς».

Ερωτηθείς για το αν η σύνθεση της νέα κυβέρνησης στην Τουρκία σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η πρώτη επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν έγινε στα κατεχόμενα, τον φοβίζουν αναφορικά με τη σχέση της γείτονος με τη χώρα μας, ο κ. Κικίλιας σημειώνει πως «τίποτα δε με φοβίζει και όλα με κρατούν σε εγρήγορση. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει αποτύχει στα θέματα εξωτερικής πολιτικής -Σκοπιανό, Αλβανικό- και φυσικά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ακόμα και σήμερα που μιλάμε, οι δύο στρατιωτικοί μας βρίσκονται έγκλειστοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη μετά από 137 μέρες».

Τέλος, αναφορικά με το Σκοπιανό, ο βουλευτής της Ν.Δ., υπογραμμίζει πως «στις Βρυξέλλες οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος παρέδωσαν στα Σκόπια το Νατοϊκό διαβατήριο. Παρέδωσαν το ισχυρότερο διαπραγματευτικό όπλο που είχε η Ελλάδα και εγκατέλειψαν την εθνική γραμμή των τελευταίων 27 ετών. Μάλιστα άκουγαν τον κ. Ζάεφ να μιλάει για «Μακεδονία» και παρέμειναν σιωπηλοί. Είναι erga omnes επικίνδυνοι για τα συμφέροντα της πατρίδας».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα