Β. Κικίλιας: Οι ευθύνες δεν θα παραγραφούν – θα αποδωθούν

Ο Ιούλιος, προβλέπεται να είναι μήνας με αντιπολιτευτική ένταση όπως αναφέρουν γαλάζια στελέχη. Το πρωί κατατέθηκε επίσημα το αίτημα από την Πειραιώς για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για συνολική διερεύνηση της υπόθεσης «ΝοοR 1», περιλαμβάνοντας βεβαίως και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του κ. Καμμένου με τον ισοβίτη.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών “στόχος να διερευνηθούν όλες οι σκοτεινές πτυχές. Είναι μια σοβαρή υπόθεση που άφορα την ανεξαρτησία των θεσμών. Η κυβέρνηση κάνει ο,τι μπορεί για να συσκοτίσει την υπόθεση. Ο πρωθυπουργός δεν έχει ακόμα πει αν γνώριζε τις επαφές Καμμένου, ενώ δεν έχει διαταχθεί ακόμα ΕΔΕ για τον εμπλεκόμενο λιμενικό υπάλληλο. Η ΝΔ θα κάνει τα πάντα για την πλήρη διαλεύκανση και ο κ. Τσίπρας όσες δεκαετίες να γυρίσει πίσω σπέρνοντας το διχασμό, δεν πρόκειται να αποφύγει να έρθει η αλήθεια στο φως. Οι ευθύνες δεν παραγράφονται και θα αποδοθούν”.

Ο κ. Κικίλιας έκανε ειδική αναφορά στη συμπλήρωση δύο χρόνων από το δημοψήφισμα, τονίζοντας ότι η χώρα ακόμα πληρώνει τις ολέθριες επιλογές της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επαναδιατύπωσε την αναγκαιότητα σύστασης εξεταστικής επιτροπής και για το πρώτο εξάμηνο του 2015.

“Έφεραν δυο αχρείαστα μνημόνια με περικοπές μισθών, συντάξεων και αφορολογήτου. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, πλευρές του δράματος βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ο Γκλεν Κιμ, στενός συνεργάτης του κ. Τσακαλωτου σήμερα, αποκάλυψε το κρυφό πλάνο του κ. Τσίπρα. Η ΝΔ έχει ήδη καταθέσει ερώτηση στη βουλή και περιμένει απαντήσεις. Είναι επιβεβλημένη η εξεταστική επιτροπή για να μάθουμε την αλήθεια” σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

Ως ένδειξη πανικού αντιλαμβάνονται στη ΝΔ την εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή -ενώ απουσίαζαν ο Κυρ. Μητσοτάκης και η Φώφη Γεννηματά. Στο πλαίσιο αυτό στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλούν για έναν πρωθυπουργό «πανικόβλητο από τη σκανδαλώδη εμπλοκή στις συζητήσεις με κατάδικους ισοβίτες για ναρκωτικά» και «αδύναμο να πειθαναγκάσει όλους τους βουλευτές του στη στήριξη του κ. Καμμένου, που τρέχει με μεγάλη ταχύτητα προς το χθες», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ένας από τους στόχους της ΝΔ μέσα από τις κινήσεις των τελευταίων ημερών είναι να φέρουν του βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε θέση μεγαλύτερης πίεσης, αφού στη ΝΔ εκτιμούν ότι τα περισσότερα μέλη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση, αφού κατέρρευσε και το τελευταίο αφήγημα, αυτός της απομείωσης του χρέους, το δέλεαρ με το οποίο υποτίθεται ότι ψήφισαν τα τελευταία μέτρα, όπως λένε στην Πειραιώς.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα