Β. Κικίλιας: Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να πετύχει τίποτα

“Ο ΣΥΡΙΖΑ βλάπτει την πατρίδα και γι’ αυτό πρέπει να φύγει. Σε αυτό δε χωρούν αστερίσκοι” τονίζει ο Βασίλης Κικίλιας, προσθέτοντας πως κατά γενική ομολογία, “ο ΣΥΡΙΖΑ καταστρέφει τη χώρα στην οικονομία, διαλύοντας τη μεσαία τάξη και υπερφορολογώντας τους πάντες, στην κοινωνία, καταλύοντας το κράτος δικαίου και καταδικάζοντας τους πολίτες να ζουν σε ανασφάλεια και φόβο, στα εθνικά θέματα όπου οι πολιτικές του απέτυχαν, όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος, και μας έχουν οδηγήσει σε πολύ σοβαρά στρατηγικά αδιέξοδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που εμφανίστηκε ως το νέο και άφθαρτο, έχει συμπυκνώσει μέσα σε τρία χρόνια διακυβέρνησης όλες τις παθογένειες της μεταπολίτευσης” τονίζει χαρακτηριστικά. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Τα Νέα Σαββατοκύριακο” ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ δηλώνει πως η ΝΔ θα προχωρήσει στη μείωση της φορολογίας και πως “η πάση θυσία μείωση της φορολογίας είναι η σημαντικότερη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο μόνο για παροχολογία δε μπορεί να κατηγορήσει κανείς”.

Αναφερόμενος στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για την κατάτμηση της Β΄ Αθήνας ο κ. Κικίλιας τονίζει πως “δυστυχώς, σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ βρίσκονται σε πανικό. Και άρα θα μετέλθουν της κάθε επικοινωνιακής πομφόλυγας, πιστεύοντας ότι θα λειτουργήσει σαν σωσίβιο, στην επερχόμενη εκλογική ήττα τους. Η Συνταγματική Αναθεώρηση, η τροποποίηση του εκλογικού νόμου, η κατάτμηση της Β΄ Αθηνών, είναι θέματα εξόχως σοβαρά που χρήζουν μελέτης και αντίστοιχα τεκμηριωμένων προτάσεων. Δυστυχώς, οδεύοντας προς τις εκλογές, θα δούμε και άλλες τέτοιες απελπισμένες προσπάθειες. Όταν μια κυβέρνηση δεν μπορεί να επιτύχει τίποτε πολιτικά, καταφεύγει σε καιροσκοπικά τεχνάσματα.

Όσον αφορά τα θέματα της ασφάλειας, ο κ. Κικίλιας δηλώνει πως

αρκεί να συγκρίνει κάνεις την ασφάλεια και την τάξη στις γειτονιές της Αθήνας και σε όλη την Ελλάδα το 2014, όταν ο ίδιος είχε την ευθύνη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με το σήμερα. “Η Ελληνική Αστυνομία είναι η ίδια, αλλά η διαφορά χαώδης. Για ποιο λόγο; Γιατί πολύ απλά τότε είχαμε εμπιστοσύνη στους άντρες και τις γυναίκες της ΕΛΑΣ και τους αφήναμε να κάνουν τη δουλειά τους” λέει χαρακτηριστικά επισημαίνοντας τα επιχειρησιακά βήματα που είναι απαραίτητα όπως η επανασύσταση της ομάδας “Δ”, ενίσχυση της ομάδας Δίας καθώς και της πεζής αστυνόμευσης σε κάθε συνοικία και κοινές επιχειρήσεις όλων των διευθύνσεων της ΕΛΑΣ στους δρόμους, στις γειτονιές, στα δημόσια κτίρια και η κατάργηση του Νόμου Παρασκευόπουλου. “Να είναι σίγουροι οι συμπολίτες μου ότι την επόμενη της ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία, θα δουν μία αστυνομία που πραγματικά θα προστατεύει αυτούς, τα δικαιώματα και τις περιουσίες τους, αλλά και τη δημόσια περιουσία” λέει χαρακτηριστικά.

Τέλος ο κ. Κικίλιας όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά και το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο δηλώνει πως χρειάζεται πρόληψη, σχέδιο και αποφασιστικότητα. “Η Νέα Δημοκρατία έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων. Τίθεται όμως θέμα πολιτικής ηγεσίας. Λείπει η ενιαία πολιτική γραμμή, που οδηγεί σε μια καθετοποιημένη εντολή και η στρατηγική με αποτελέσματα. Πιστεύω βαθιά ότι η ηγεσία εμπνέει και καθοδηγεί μόνο με το παράδειγμα του ανδρός” καταλήγει ο κ. Κικίλιας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα