Βόσνιος ηγέτης: «Μέντορας» για τους Μουσουλμάνους ο Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι ένας μέντορας για τους Μουσουλμάνους, γεγονός που τον καθιστά αντιδημοφιλή στη Δύση, δήλωσε ο Βόσνιος ηγέτης Μπακίρ Ιζετμπέκοβιτς.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματός του (Κόμμα Δημοκρατικής Δράσης –SDA) στο Σεράγεβο, ο επικεφαλής της Προεδρίας της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης δήλωσε: «ο φίλος μας δεν είναι πολύ δημοφιλής στη Δύση, διότι ο Ερντογάν είναι ένας πολυαναμενόμενος μεγάλος ηγέτης για τους Μουσουλμάνους».

«(η Δύση) δεν ενοχλείται από τους πρωτόγονους και αδαείς Μουσουλμάνους», πρόσθεσε. «Σε ότι όμως αφορά την οικονομική ανάπτυξη, τους ενοχλεί ένας άνδρας που ανοίγει τις πόρτες του σε τρία εκατομμύρια πρόσφυγες, που χτίζει το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου, που αντιμετωπίζει την τρομοκρατία και τους πολέμους στα σύνορα της χώρας του».

Σημειώνεται πως ο κ. Ερντογάν αναμένεται να επισκεφθεί το Σαράγεβο στις 20 Μαΐου, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας, και θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον κ. Ιζετμπέκοβιτς. Η συνάντηση των δυο ανδρών θα επικεντρωθεί στα οδικά έργα που θα συνδέουν το Σαράγεβο με το Βελιγράδι.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα