Βρούτσης για τις κυβερνητικές βολές στη Δικαιοσύνη: Χτυπούν τη Δημοκρατία

Για επίθεση όχι κατά της Δικαιοσύνης, αλλά κατά της Δημοκρατίας, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή τις κυβερνητικές βολές κατά δικαστικών αποφάσεων.

«Δεν χτυπούν τη δικαιοσύνη, χτυπούν τη δημοκρατία, ας είμαστε έτοιμοι για τα χειρότερα, η δημοκρατία χτυπιέται» ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, σχολιάζοντας τις επικρίσεις του υπουργού Δικαιοσύνης κατά της δικαστικής απόφασης για την Ηριάννα.

(Η δήλωση Κοντονή) είναι απαράδεκτο ατόπημα, ένα μήνυμα ότι «δεν μού αρέσει η απόφαση άρα πρέπει να αλλάξει».

Ο πρώην υπουργός Εργασίας προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση μπορεί να φυλάει εκπλήξεις πηγαίνοντας προς τις εκλογές, και γνωρίζοντας τη δεδομένη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν θα πάνε σε εκλογική διαδικασία όπως τη γνωρίζουμε, θα πάνε με διχασμό της κοινωνίας με οποιονδήποτε τρόπο, με κοινωνικούς αυτοματισμούς, με κοινωνικά μέτωπα για να δημιουργήσουν ανάχωμα στον κατήφορο… Θα το κάνουν με μεθόδους που δεν χρησιμοποιούνται στη Δημοκρατία», σημείωσε ο κ. Βρούτσης.

Εργασιακά – ασφαλιστικό

Όσον αφορά την εξαγγελία του πρωθυπουργού για πρόγραμμα επιδότησης ασφαλιστικών εισφορών για μετατροπή των συμβάσεων παροχής υπηρεσιών σε συμβάσεις εργασίας ο κ. Βρούτσης μίλησε για αερολογία και αοριστία χωρίς πρακτική εφαρμογή. «Είναι προσωρινό μετρό, οι πόροι θα εξαντληθούν και θα επανέλθουμε στην προτέρα κατάσταση» εκτίμησε.

Ο κ. Βρούτσης υπενθύμισε ότι «ψήφισαν ομαδικές απολύσεις με απλή τρίμηνη προειδοποίηση χωρίς αξιολόγηση. «Θα ψηφίσουμε με χαρά την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου με το 50% +1 για το οποίο δεσμεύτηκαν στο ΔΝΤ με το letter of intent» είπε.

Ο πρώην υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι επί κυβέρνησης Τσίπρα κόπηκαν τέσσερις συντάξεις και δύο μισθοί τουλάχιστον, ενώ η πλειονότητα των σχέσεων εργασίας είναι ευέλικτες πλέον.

Για την ανεργία σχολίασε ότι αποκλιμακώνεται μεν, αλλά θα πρέπει να αναμένουμε το τέλος του έτους για την τελική αποτίμηση, ενώ λόγω της κυβερνητικής πολιτικής χάθηκαν 200.000 θέσεις εργασίας καθώς από το 2012 στο 2013 καταγράφηκε η μεγαλύτερη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα