Βρετανικές επιχειρήσεις: Να αποφύγουμε το «ατύχημα»

Για ένα «ατύχημα», που θα οδηγήσει σε no deal και χάος, προειδοποιεί ο σύνδεσμος βιομηχανιών Βρετανίας, CBI. Εγκαλεί τον πολιτικό κόσμο ότι επιδίδεται σε ένα παιχνίδι υψηλού ρίσκου και σημείωνει ότι η συμφωνία, αν και δεν είναι τέλεια, ανοίγει τον δρόμο για μία μακπρόθεσμη εμπορική συμφωνία με την Ε.Ε.

«Την ώρα που άλλες χώρες χαράσουν ένα ανταγωνιστικό μέλλον, το δικό μας κέντρο αποφάσεων φαίνεται να ζει στον δικό του στενό κόσμο» τόνισε η Γενική Γραμματέας του CBI, Κάρολιν Φέαμπερν στο ετήσιο συνέδριο του συνδέσμου. «Φαίνεται να βρίσκεται σε εξέλιξη ένα παιχνίδι υψηλών διακυβευμάτων και ρίσκου, το αποτέλεσμα του οποίου θα μπορούσε να είναι ένα no deal κατά λάθος» προειδοποίησε.

Από την πλευρά του ο προέεδος του CBI είπε: «Οι επιχειρήσεις σε αυτή την αίθουσα είανι οι πρώτες που θα πουν ότι η συμφωνία δεν είναι τέλεια. Αλλά ανοίγει το δρόμο προς μία μακροπόθεσμη συμφωνία και ξεκλειδώνει την μεταβατική περίοδο- που είναι απολύτως απαραίτητη» τόνισε. «Το πιο σημαντικό είναι ότι απομακρύνει το εφιαλτικό σενάριο του χάους»  κατέληξε.

Στο συνέδριο έχει μόλις λάβει το λόγο (13:50 ώρα Ελλάδος) η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, η οποία προσβλέπει σε στήριξη των επιχειρήσεων.

Πηγή: naftemporiki.gr 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα