Βρετανία: Οι Συντηρητικοί προηγούνται με 18% και 15% των Εργατικών

Το συντηρητικό κόμμα της πρωθυπουργού Τερέζας Μέι διατηρεί προβάδισμα 18 και 15 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του κόμματος των Εργατικών ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 8ης Ιουνίου, καταδεικνύουν σήμερα δύο δημοσκοπήσεις.

Συγκεκριμένα οι Συντηρητικοί προηγούνται με 18% έναντι των Εργατικών, σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε το ινστιτούτο Comres για λογαριασμό των εφημερίδων Sunday Mirror και the Independent.

Οι Συντηρητικοί συγκεντρώνουν ποσοστό 48%, με πτώση 2% σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση του Comres την 23η Απριλίου και οι Εργατικοί εξασφαλίζουν ποσοστό 30%, μια αύξηση της τάξης του 5%.

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες βλέπουν τα ποσοστά τους στο 10%, με πτώση 2%, και το Ukip στο 5%, καταγράφοντας επίσης πτώση 2%.

Το ινστιτούτο Comres πήρε συνεντεύξεις από 2.007 Βρετανούς μέσω διαδικτυακών ερωτηματολογίων το διάστημα της 10ης Μαΐου- 12ης Μαΐου.

Την ίδια ώρα το κόμμα της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζας Μέι προηγείται με 15% έναντι των Εργατικών, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Opinium Research.

Το ποσοστό των Συντηρητικών ανέρχεται σε 47%, καταγράφοντας άνοδο 1% σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα της Opinium πριν από μία εβδομάδα και εκείνο των Εργατικών βρίσκεται στο 32%, με άνοδο 2%.

Στο 8% ανέρχεται το ποσοστό των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, με πτώση 1% και του Ukip στο 5%, με πτώση 2%.
Η εταιρεία Opinium Research διεξήγαγε τη διαδικτυακή αυτή έρευνα το διάστημα 9ης Μαίου- 12ης Μαίου σε δείγμα 2.003 Βρετανών ενήλικων πολιτών.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα