Βρετανία: «Μόνη λύση αυτή των δύο κρατών στο Παλαιστινιακό

Ο  Μπόρις Τζόνσον, υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας δήλωσε σε έντονους τόνους σήμερα ότι μια εναλλακτική στη λύση των δύο κρατών για την επίλυση της σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων θα είναι «ένα σύστημα απαρτχάιντ», μιλώντας στην εφημερίδα Jerusalem Post.

Ο Τζόνσον ολοκλήρωσε χθες το βράδυ επίσημη επίσκεψη 24 ωρών στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά Εδάφη στη διάρκεια της οποίας επανέλαβε τη στήριξη της Βρετανίας στο Ισραήλ, όμως επέκρινε την ισραηλινή εποικιστική δραστηριότητα.

«Αυτό που λέμε, είναι ότι πρέπει να υπάρξει μια λύση δύο κρατών. Διαφορετικά θα υπάρξει ένα σύστημα απαρτχάιντ», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός στην εφημερίδα, όταν ρωτήθηκε για την άποψη του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με το Μεσανατολικό.

Ο Τραμπ είχε δηλώσει τον προηγούμενο μήνα ότι η λύση των δύο κρατών δεν είναι ο μοναδικός δρόμος για το Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους.

Από τη Ραμάλα, έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ο Τζόνσον υπογράμμισε ότι η πολιτική της κυβέρνησής του παραμένει σταθερή: «Παραμένουμε δεσμευμένοι σε μια λύση δύο κρατών».

Στη συνέντευξή του στην Jerusalem Post ο Βρετανός υπουργός χαρακτήρισε επίσης «χρόνιο πρόβλημα» αυτό «που συμβαίνει στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη», αναφερόμενος στη συνεχιζόμενη ισραηλινή εποικιστική δραστηριότητα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα