Βρετανία: Αύριο η παρουσίαση του προγράμματος των Τόρις

Οι κυβερνώντες βρετανοί Συντηρητικοί θα παρουσιάσουν αύριο Πέμπτη στους ψηφοφόρους τις προεκλογικές δεσμεύσεις τους ενόψει τον βουλευτικών εκλογών της 8ης Ιουνίου, δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

 

«Θα παρουσιάσουμε τις πολιτικές μας στο μανιφέστο αύριο που θα το δημοσιοποιήσουμε», δήλωσε η Μέι σε συνέντευξη Τύπου.

Οι Συντηρητικοί αναμένεται ευρέως ότι θα κερδίσουν στις εκλογές μια ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Στη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης, η Μέι δήλωσε πως η Βρετανία έχει εμπιστοσύνη στη σχέση της με τις ΗΠΑ και θα συνεχίσει να μοιράζεται πληροφορίες με τον κύριο σύμμαχό της.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίσθηκε την απόφασή του να συζητήσει πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών με τους Ρώσους στη διάρκεια συνάντησης την περασμένη εβδομάδα στον Λευκό Οίκο, λέγοντας πως έχει «απόλυτο δικαίωμα» να μοιράζεται «στοιχεία που αφορούν στην τρομοκρατία και την ασφάλεια των πολιτικών αεροπορικών πτήσεων».

«Οι αποφάσεις για το τι συζητεί ο πρόεδρος Τραμπ με οποιονδήποτε έχει στον Λευκό Οίκο είναι ένα θέμα του προέδρου Τραμπ», δήλωσε ο Μέι στη συνέντευξη Τύπου.

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε μαζί με τις ΗΠΑ και συνεχίζουμε να μοιραζόμαστε πληροφορίες με τις ΗΠΑ όπως κάνουμε με άλλους σ’ ολόκληρο τον κόσμο επειδή δουλεύουμε όλοι μαζί για να αντιμετωπίσουμε τις απειλές», πρόσθεσε η βρετανή πρωθυπουργός.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα