Βρετανία:Προσθέτει 300 μέτρα τοίχου στο Καλαί

Migrants walk on June 17, 2015 towards the ferry port of Calais, northern France. Around 3,000 migrants built makeshift shelters in the so-called 'New Jungle' before trying to go to England. AFP PHOTO / PHILIPPE HUGUEN        (Photo credit should read PHILIPPE HUGUEN/AFP/Getty Images)

Η βρετανική κυβέρνηση θα προσθέσει ακόμα 300 μέτρα τοίχου στο Καλαί, παράλληλα με τον δρόμο ώστε να αποφύγει την «εισβολή μεταναστών», όπως ανέφερε το ρωσικό πρακτορείο Sputnik αναμεταδίδοντας είδηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Ο στόχος είναι να προστεθούν ακόμα 300 μέτρα στους φράχτες που έχουν ήδη κατσκευαστεί», σημείωσε ο Vincent Berton, Αναπληρωτής Περιφερειάρχης του Καλαί.

Ο στόχος είναι να χτιστεί ο φράχτης ώστε να αποτρέψει τους μετανάστες και τους πρόσφυγες από το να πηδούν μέσα σε εμπορικά φορτηγά που κατευθύνονται από το Καλαί προς τη Βρετανία, ενώ ταυτόχρονα να μην επηρεαστεί η ομαλή ροή της κίνησης. Ο διοικητής του λιμανιού του Καλαί Jean-Marc Puissesseau, δήλωσε ότι η κίνηση στο λιμάνι δεν θα επηρεαστεί από την κατασκευή του φράχτη.

Πηγή: RT

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα