Βραζιλία: Ρατσιστική δολοφονία τρανς ατόμου (Βιντεο-Φώτο +18)

Τρανσοφοβική επίθεση δέχτηκε μία τρανς γυναίκα στη Βόρεια Βραζιλία, η οποία κατέληξε στη δολοφονίας της.

Η τρανς γυναίκα εκλιπαρούσε για τη ζωή της πριν την ξυλοκοπήσουν έως θανάτου σε ένα τρομακτικό βίντεο το οποίο υπάρχει online. Πρόκειται για την Dandara dos Santos, 42 ετών, τρανς γυναίκα, η οποία απήχθη από το σπίτι της, την κτύπησαν βίαια, την έγδυσαν και την πέταξαν σε ένα καροτσάκι πριν την σκοτώσουν.

Η απεχθής δολοφονία μίσους έγινε από μία συμμορία έξι αντρών, που της επιτέθηκαν με κλωτσιές γελώντας μαζί της, την γρονθοκόπησαν και την κτύπησαν με τα παπούτσια της και ένα μαδέρι από ξύλο.

Η τρομοκρατημένη γυναίκα που ζούσε στη Fortaleza, στη νοτιανατολική Βραζιλία, προσπαθούσε να σκουπίσει το αίμα από το πρόσωπο και όλο της το σώμα, όσο παρακαλούσε τους δολοφόνους να σταματήσουν. Αντί αυτού, οι δολοφόνοι την περιγελούσαν και την κακοποιούσαν με τρανσφοβικό οχετό, λέγοντάς της: «θα σκοτώσουμε την αδερφάρα».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι επιθέσεις κατά των τρανς ανθρώπων, δεν μειώνονται καθόλου, ούτε διεθνώς, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από την δολοφονία δύο τρανς ανθρώπων από 30 συνολικά που συνελήφθησαν στην Σαουδική Αραβία, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τούτο συνέβη όσο ήταν σε κράτηση.

Η Σαουδική Αραβία, αρνείται τις καταγγελίες ότι τα δύο αυτά θύματα που η καταγωγή τους ήταν από το Πακιστάν, κτυπήθηκαν έως θανάτου από την αστυνομία, ωστόσο τρανς άτομο, ακτιβίστρια από το Πακιστάν το επιβεβαιώνει: «Έχουν ήδη παραδεχτεί τις συλλήψεις 30 ατόμων, που αρνούνταν πιο πριν, και ήδη επιβεβαίωσαν και οι ίδιοι τον θάνατο ενός. Δεν περιμένω να παραδεχτούν τις επιθέσεις. Δεν πρόκειται ποτέ να το κάνουν ποτέ αυτό».

 

Ακόμη, επτά τρανς γυναίκες δολοφονήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσα στο 2017, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας τεσσάρων μαύρων τρανς γυναικών που έγινε πριν μόλις μια εβδομάδα.

Οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγορούν την διακυβέρνηση του Τραμπ, καθώς οι τρανς άνθρωποι γίνονται θύματα πολιτικών άνισης μεταχείρισης που εισάγει ο Τραμπ.

Το βίντεο εμπεριέχει σκληρές εικόνες και καλό είναι να μην το παρακολουθήσουν μικρά παιδιά και άτομα κάτω των 18

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα