Βραζιλία: Παιδί ενός έτους έπεσε νεκρό σε ανταλλαγή πυροβολισμών

Φωτογραφία Αρχείου-Πηγή: EPA/NEY DOUGLAS/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τρία άτομα, μεταξύ αυτών ένα παιδί, έχασαν τη ζωή τους από αδέσποτες σφαίρες σε ανταλλαγή πυροβολισμών την Παρασκευή μεταξύ συμμοριών που διακινούν ναρκωτικά και της αστυνομίας σε φαβέλα του συγκροτήματος Αλεμάο, βόρεια του Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας.

Το τραγικό γεγονός έρχεται τρεις μέρες μετά τη δολοφονία της δημοτικού συμβούλου του Ρίου, Μαριέλε Φράνκο, μιας ακτιβίστριας, που ασκούσε δριμύτατη κριτική στην αστυνομική βία στις φαβέλες, στις φτωχικές συνοικίες που οι αρχές έχουν εξαπολύσει έναν ανελέητο πόλεμο κατά συμμοριών διακίνησης ναρκωτικών.

Η δολοφονία της Φράνκο πυροδότησε μια μεγάλη διαδήλωση την Πέμπτη, σε μία πόλη όπου ο στρατός αναπτύχθηκε πριν ένα μήνα με αποστολή τον τερματισμό του χάους.

Η αστυνομία ανέφερε ότι το περιστατικό ξεκίνησε την Παρασκευή το βράδυ όταν μια συμμορία ναρκωτικών άνοιξε πυρ από ένα κλεμμένο τζιπ. Ένας από τους τρεις υπόπτους συνελήφθη. Το γαζωμένο από σφαίρες τζιπ, ένα περίστροφο και ένα αυτόματο τουφέκι κατασχέθηκαν.

Από την ανταλλαγή πυρών σε μια πολυσύχναστη περιοχή σκοτώθηκαν μια γυναίκα, ένας άνδρας και ένα παιδί ενός έτους, ενώ τραυματίστηκε η μητέρα του και ένα ακόμη παιδί, τόνισε η αστυνομία.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Globo, ο απολογισμός της ένοπλης σύρραξης ήταν τέσσερις νεκροί, όλοι από αδέσποτες σφαίρες, ανάμεσά τους και το παιδί που βρισκόταν σε καροτσάκι.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα