Βρίσκει ανοδική διέξοδο το Χρηματιστήριο

Προσπάθεια να συντηρήσει την ανοδική αντίδραση καταγράφει σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο παρά την ασταθή εκκίνηση, πλέον βρίσκει τον βηματισμό του, στηριζόμενο σε αρκετές δεικτοβαρείς μετοχές.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,76% στις 771,82 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 8,6 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 1,02% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.042,39 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 1,96% στις 888,48 μονάδες.

Οι πρώτες κινήσεις της σημερινής συνεδρίασης μαρτυρούσαν ότι τα περισσότερα χαρτοφυλάκια προχωρούν σε πολύ προσεκτικές κινήσεις, καθώς το τοπίο με τις προοπτικές των κρίσιμων κλάδων είναι ακόμη θολό. Όμως, πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα της συνεδρίασης, αρκετές μετοχές “έβαλαν πλάτη” για να διατηρηθεί η ανοδική ορμή της αγοράς.

Ωστόσο, αν και οι ευχές για τη σημερινή συνεδρίαση είναι να συνεχιστεί η ανοδική αντίδραση, οι προσδοκίες είναι περιορισμένες. Και αυτό διότι η κατάσταση παραμένει ακόμη εξαιρετικά σύνθετη, με την τρίτη αξιολόγηση να βρίσκεται μπροστά, την Ελλάδα να βρίσκεται ανάμεσα στις διαμάχες των πιστωτών, το τραπεζικό σύστημα σε αναζήτηση ισορροπίας και την οικονομία ακόμη σε δρόμο επιστροφής στην ανάπτυξη.

Παράλληλα, και το διεθνές κλίμα δεν είναι υποστηρικτικό για την εγχώρια αγορά, μετά τις πρωτοφανείς απειλές του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un ότι εξετάζει το “υψηλότερο επίπεδο σκληρών αντιμέτρων” κατά των ΗΠΑ. “Θα τιθασεύσω τον ψυχικά διαταραγμένο Αμερικανό γεροξεκούτη με φωτιά”, προειδοποίησε.

Τεχνικά τώρα, σύμφωνα με τον Ηλ. Ζαχαράκη της Fast Finance, η αντίδραση στον FTSE 25 δοκιμάζει τις 2.030 μονάδες, με τις 2.041 μονάδες να είναι η κοντινή αντίσταση και οι 2.051 μονάδες η κύρια που κατοχύρωση και μόνο μπορεί να δώσει άμεσα συνέχιση στις 2.074 μονάδες. Οι 2.016 και 2.006 μονάδες είναι κοντινές στηρίξεις. Διάσπαση του τελευταίου μπορεί να δώσει και πάλι κίνηση προς τις 1.970 μονάδες.

Ο τραπεζικός δοκίμασε την ζώνη των 900+ μονάδων και σε κάθε περίπτωση πρέπει να κλείσει πάνω από τις 911 μονάδες για να έχουμε μία καλύτερη εικόνα. Σημαντική μέρα η Παρασκευή μιας και θα μας δώσει και εβδομαδιαία δεδομένα. Θα μας βόλευε ένας σχηματισμός για την συνέχεια και όχι μία V κίνηση, καταλήγει ο κ. Ζαχαράκης.

Στο ταμπλό τώρα, η η Attica Bank ενισχύεται κατά 4,48%, με τις ΔΕΗ, Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς και ΕΕΕ σημειώνουν άνοδο άνω του 2%. Άνω του 1% είναι τα κέρδη σε Εθνική, Aegean, ΑΔΜΗΕ και Βιοχαλκο, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΑΠΠ, Motor Oil, ΟΛΠ και Τιτάν.

Στον αντίποδα, υπό πίεση βρίσκεται η μετοχή της Μυτιληναίος, η οποία υποχωρεί κατά 1,32%, με τις Jumbo, Ελλάκτωρ, ΕΧΑΕ, Φουρλής, ΟΤΕ και Folli Follie να βρίσκονται σε αρνητικά εδάφη, χωρίς όμως οι απώλειες να ξεπερνούν το 1%.

 Πηγή: capital.gr
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα