Βρέθηκε λύση για το Γιβραλτάρ, προχωρά η συμφωνία για το Brexit

Η Ισπανία και η ΕΕ συμφώνησαν για το Γιβραλτάρ, ανοίγοντας τον δρόμο για την αυριανή ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής, όπου θα εγκριθεί η συμφωνία για τους όρους αποχώρησης της Βρετανίας.

Την είδηση αρχικά μετέφερε το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο δηλώσεις διπλωματικών πηγών, ωστόσο λίγο αργότερα απέκτησε πιο επίσημη μορφή αφού επιβεβαιώθηκε, σε ένα βαθμό, από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ

Η πραγματοποίηση της αυριανής ευρωπαϊκής διάσκεψης για το Brexit, η οποία ήταν αμφίβολη εξαιτίας των ανησυχιών της Ισπανίας για το Γιβραλτάρ, μοιάζει πλέον σχεδόν σίγουρη. Η εξέλιξη αυτή δρομολογήθηκε μετά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο Ντόναλντ Τουσκ, με τον Ισπανό πρωθυπουργό.

“Μετά το τηλεφώνημα (μεταξύ του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Τουσκ) και (του Ισπανού πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ) πριν από μερικά λεπτά, είναι πιο κοντά η διεξαγωγή του αυριανού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος του Τουσκ.

Διπλωματική πηγή ανέφερε πως οι διαπραγματεύσεις κράτησαν όλο το βράδυ, με το τελικό τηλεφώνημα να επιβεβαιώνει την τελική συμφωνία.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα